Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Мъж се барикадира в къща в тополовградското село Орешник

В Южна Франция бяха арестувани трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния през август 2017 г.

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 21 февруари 2018 г.

Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Чавдар Златев е новият член на УС на Fibank

Общо 37 години затвор за обвинените в убийството на Николай Радев от Дупница

Алкохолът причинява седем вида рак, откриха учени

Алкохолът причинява седем форми на рак, и дори хората, употребяващи го в малки количества са изложени на риск, установи ново изследване, цитирано от The Guardian. Здравни експерти се застъпват към откритието и казват, че трябва да се наблегне на информираността относно това как са свързани алкохола и заболявания като рака.

Новите анализи на данни, събирани през последните години, показват, че алкохолът играе ключова роля в развитието на рак на гърдата, дебелото черво, черния дроб и др.

Изследването, публикувано в научното издание “Адикшън”, установява, че има повече от обикновена връзка или статистическа относителност между алкохола и раковите заболявания. Има достатъчно доказателства да се твърди, че пиенето е директен причинител на болестта, според Джени Конър, представител на департамента по социална медицина в университета Отаго в Нова Зеландия.

“Има сериозни доказателства, че алкохолът причинява рак в седем области на тялото, и може би други”, казва Конър. “Дори без пълното знание на биологичните механизми как алкохолът точно причинява болестта, доказателствата подкрепят твърдението, че алкохолът води до рак на орофаринкса, ларинкса, хранопровода, черния дроб, дебелото черво, правото черво и гърдата.”, пояснява тя.

Данни в процес на изследване подсказват, че алкохолът вероятно причинява още рак на кожата, простата и панкреаса. Конър е категорична, че рискът нараства с консумираното количество.

“Най-високите рискове са свързани с най-тежкото пиене, но немалко усложнения са наблюдавани и при контролни групи, употребявали в малки или средни количества.”, заключва тя.