Ултрасите заградиха „Герена“

Делио Роси: Оставка? Не се предавам, но ще говоря с шефовете

Време е прокуратурата да се самосезира

„Левски“ направи всичко, за да отпадне от „Вадуц“ и успя! Феновете бесни!

400 проби за чумата във Франция, за да потвърдят резултатите Дават средно по 327 лв. на глава добитък под селекционен контрол

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 18 юли 2018

Феновете на „Левски“ поискаха оставката на Роси, опитват да нахлуят на терена (СНИМКИ)

Дуел за поръчки между Боинг и Еърбъс (ИНФОГРАФИКА)

Една нова кола на 400 души от населението По ръст на продажбите влизаме в топ 5 на ЕС

Бизнесменът Мирослав Хинков и съпругата му пътували в самолета, пуснат без проверка на Летище „София“ И двамата имали лиценз за пилот

Джихадистите се заканиха на Кипър, полицията отрича

Бойко Борисов: По време на мандатите на БСП сивата икономика става огромна Щом дойде наше правителство - изсветлява, заяви премиерът

Адвокат иска 100 000 лв. от прокуратурата Юристът се жалва, че е претърпял психическо напрежение и е уронено името му

Москва и Скопие на нож след „руска намеса“ (обзор) Заев: Русия да разбере, че нямаме алтернатива на НАТО и ЕС

Развалят договора с ТЕЦ AES-Гълъбово Няма да претендират за неустойки

Алкохолът причинява седем вида рак, откриха учени

Алкохолът причинява седем форми на рак, и дори хората, употребяващи го в малки количества са изложени на риск, установи ново изследване, цитирано от The Guardian. Здравни експерти се застъпват към откритието и казват, че трябва да се наблегне на информираността относно това как са свързани алкохола и заболявания като рака.

Новите анализи на данни, събирани през последните години, показват, че алкохолът играе ключова роля в развитието на рак на гърдата, дебелото черво, черния дроб и др.

Изследването, публикувано в научното издание „Адикшън“, установява, че има повече от обикновена връзка или статистическа относителност между алкохола и раковите заболявания. Има достатъчно доказателства да се твърди, че пиенето е директен причинител на болестта, според Джени Конър, представител на департамента по социална медицина в университета Отаго в Нова Зеландия.

„Има сериозни доказателства, че алкохолът причинява рак в седем области на тялото, и може би други“, казва Конър. „Дори без пълното знание на биологичните механизми как алкохолът точно причинява болестта, доказателствата подкрепят твърдението, че алкохолът води до рак на орофаринкса, ларинкса, хранопровода, черния дроб, дебелото черво, правото черво и гърдата.“, пояснява тя.

Данни в процес на изследване подсказват, че алкохолът вероятно причинява още рак на кожата, простата и панкреаса. Конър е категорична, че рискът нараства с консумираното количество.

„Най-високите рискове са свързани с най-тежкото пиене, но немалко усложнения са наблюдавани и при контролни групи, употребявали в малки или средни количества.“, заключва тя.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.