Таксиджии на Очите - на прокурор

Установени са нарушения и са образувани досъдебни производства при проверки на таксиметрови компании, свързани с Митьо Очите на територията на Слънчев бряг и Несебър.

Данните от проверките ще бъдат внесени в прокуратурата. Това потвърди вчера главният секретар на МВР Георги Костов.

"Има установени документи с невярно съдържание и неистински такива. По тези факти има образувани досъдебни производства, тъй като това е криминално престъпление. Точен брой фирми няма как да кажа, но са повече от 6", коментира Георги Костов. Той каза, че проверяваните фирми може вече да са набъбнали до 10.

Още в началото на проверката преди няколко дни, дъщерята на Очите и приятеля и Велимир бяха арестувани в РУП Слънчев бряг, но след няколко часа бяха освободени.

Проверките бяха инициирани след подозрения, че фирмите за таксита обслужващи курорта са на подставени лица на Очите, тъй като общината не издава лиценз за таксиметров превоз на повече от 3 фирми от дадена компания.

Когато общината издава лиценз за таксита изисква набор от документи сред които и документи от ДАИ. Ще се проверява дали тези документи, включително и тези от ДАИ са били фалшиви, съобщи отлично информиран източник.

Престрелката в заведението "Фор ю", която беляза началото на сезона е била заради стоянки на таксита, е една от основните версии на полицията за потресаващия екшън между хората на Очите и Божо Кравата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право