Три месеца затвор за мъж, наранил полицай

Районният съд в Свищов постанови 3 месеца затвор при строг режим за 26-годишен мъж, който наранил полицай. Екшънът се разиграл на 26 февруари тази година в свищовското село Овча могила. Фердьо Р. бил обявен за издирване и при опит да бъде задържан, се нахвърлил върху унифоремния и му причинил телесна повреда.

Съдът в крайдунавския град одобри постигнато с Районната прокуратура споразумение с което Фердьо Р.се е признал за виновен. Той е наказан, защото в злополучния ден нанесъл удар с крак по лявата ръка в областта на пръстите на младши полицейски инспектор към РУ МВР - Свищов.

Фердьо Р. е осъждан. Преди 5 месеца той бил обявен за издирване с мярка за неотклонение задържане под стража по наказателно дело на Окръжен съд Велико Търново. На Фердьо Р.било повдигнато обвинение от Окръжна прокуратура Велико Търново за извършен грабеж на 4 юли 2013 г. в ссвищовското село Александрово. В съучастие като съизвършител, направил опит да отнеме чужди 70лв. от 80-годишна жена, като и нанесъл удари с дървена сопа. Злосторникът причинил на бабата средна телена повреда.

Споразумението не подлежи на обжалване и има последици навлязла в сила присъда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право