Audi на ток гази снега

Електрическият модел Audi Е-Tron вози гостите на Световния икономически форум

Участниците в световния икономически форум в Давос първи получиха възможността да се убедят в качествата на електрическия автомобил Audi Е-tron. Германската компания осигури автопарк от 50 коли за транспортиране на гостите на голямото събитие. Превозните средства циркулираха между летището в Цюрих, зимния курорт Давос и околностите.

Audi electrifies the World Economic Forum in Davos

Инженерите на Audi изградиха три специални мобилни контейнера с обща мощност 700 кВт и капацитет 1,14 мВтч, от които се зареждат електромобилите със „зелена“ енергия, добита от възобновяеми източници. С този проект се проучват възможностите за повторно използване на употребяваните акумулаторни батерии на електрическите коли. След приключване на активната фаза на експлоатация в даден автомобил, високоволтовите батерии продължават да бъдат подходящи за приложение в различни сфери за съхраняване на енергия.

Audi electrifies the World Economic Forum in Davos

Използваният за транспорт на гостите в Давос модел Audi E-tron е първият изцяло електрически SUV модел на Audi. Той ще бъде пуснат в дилърската мрежа от следващата седмица. Към момента вече има направени над 20 000 резервации за него. Превръщайки го в официален превозват на световния икономически форум, Audi афишира практичността на електромобила в условията на сурова зима в заснежените швейцарски Алпи. Задвижващата система на модела се състои от два електрически мотора (по един на предния и задния мост) с обща мощност 408 к.с. и въртящ момент 664 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 5,7 секунди, а максималната скорост е ограничена по електронен път до 200 км/ч. Със заредени батерии пробегът е до 417 км, по данни на производителя.

Коментари

Задължително поле