Бербатов и екипът му придвижват решението на СГС към по-горна инстанция

Екипът на Димитър Бербатов обвини Софийски градски съд, че е прекратил делото за нарушения по време на изборния конгрес за президент на БФС и не го е разгледал по същество. Случаят ще бъде отправен към по-високи инстанции.

Мотивът за решението на СГС е, че двата клуба, завели делото ФК Венци и ФК Русокастро са изключени като членове на футболния съюз и съответно нямат правен интерес да водят въпросното дело. Становище, с което Димитър Бербатов не се съгласява. Той публикува позицията си във видео в социалните мрежи.

„Най-отговорно заявявам, че използването на вратички в закона за отказ да се гледат по същество делата, заведени срещу избора на Борислав Михайлов за президент на БФС са само мярка, отлагаща във времето развръзката и разглеждането на пороците на този конгрес по същество. Аргументите, с които стана това са изцяло в разрез с практиката на Върховния касационен съд, където рано или късно явно ще трябва да се стигне. Няма влязло в сила съдебно решение, лигитимиращо Борислав Михайлов като законно избран президент на БФС“, заяви Бербатов.

В началото на настоящата година Софийският апелативен съд призна резултатите от конгреса през 2021 година за законни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ