„Домжале“ плаши „Левски“ с офанзивна игра

БУЛФОТО

Първа контрола за 2021 година ще изиграе днес „Левски“. Съперник на „сините“ в Хърватия е словенският „Домжале“, пети във временното класиране. Двубоят е от 16 часа в курорта Умаг, където столичният тим е на лагер от 14 януари. В навечерието на контролата от щаба на противника се заканиха за офанзивна игра.
„Най-важното е да се избягват контузии, заболявания от COVID-19 и преумора – обясни спортният директор на „Домжале“ Матей Оражем. - Искаме да бъдем в оптимална форма за първия кръг. Планът е да играем симпатично, динамично и агресивно с много атаки. Така практикувахме още през есента, но не успяхме да бъдем по-концентрирани в завършващата фаза, за да спечелим повече точки. През пролетта ще се опитаме да играем по-ползотворно и да се класираме за Европа.“
Дебют за „Левски“ ще направи новото попълнение, стражът Звонимир Микулич, дошъл от молдовския „Шериф“. Другият привлечен през зимата Ребин Сулака едва във вторник се присъедини към „сините“ и няма да играе. Аут са и контузените Андриан Краев, останал в София. Малко вероятно е и Симеон Славчев да вземе участие. 
В същото време стражът на „сините“ Иван Андонов може да продължи кариерата си в Италия. Елитният „Болоня“ проучва таланта от школата на „Левски“, съобщиха на Апенините. 
„Болоня“ харесва 17-годишния българин – написа „1000cuorirossoblu“. - Има много имена в обръщение, като сега предстои ръководството да организира преговорите по възможно най-добрия начин“.

Коментари

Задължително поле