Golf товари повече багаж в новите комбита

Комбито Golf Variant става по-голямо на размери и изглежда по-динамично.

Volkswagen представи моделите Variant и Alltrack

Увеличени размери и повече място за пътниците

Два комби модела Variant и Alltrack ще попълнят богатата гама на новото поколение Volkswagen Golf. Те предлагат по-големи възможности за транспортиране на багаж в сравнение със стандартния хечбек.

Динамичният и модерен дизайн на Golf е комбиниран с някои типични черти за новите комби модели. Задният прозорец например е скосен, а линията на покрива се снижава назад. Дължината на Golf Variant е увеличена до 4,63 м, а междуосието - до 2,68 м. Променените пропорции правят автомобила по-издължен и по-нисък, което допринася за динамичното му излъчване. Пътническата кабина става по-просторна и предлага по-удобно настаняване. Багажникът побира 611 л (до горния ръб на задната облегалка). Товарният обем достига до 1642 л, когато се използва цялото пространство зад предните седалки. За улеснение вратата на багажника се отваря безконтактно.

Бъдещите купувачи ще имат широк избор от задвижващи системи, включително доказаните дизелови TDI двигатели, но вече с двойно пречистване чрез впръскване на AdBlue и с два катализатора. Новите бензинови версии eTSI работят с “мека” хибридна технология на 48 волта, която понижава разхода на гориво и дава възможност за движение с нулеви емисии.

Преструктурирани са нивата на оборудване, като включват повече функции и системи за комфорт, безопасност и свързаност. Моделът Golf Alltrack доближава комбито до кросоувърите, като разполага със система за задвижване на четирите колела, увеличен просвет и специфичен офроуд дизайн на екстериора и интериора. LED светлините на Variant стават матрични LED при Alltrack, а в добавка е и системата Travel Assist за асистирано шофиране при скорост до 210 км/ч.

Коментари

Задължително поле