Хиляди плачат и пеят за Гунди

Сериозни емоции съпътства откриването на паметника на Георги Аспарухов в София. Повече от 1000 привърженици на „Левски“ присъстваха на събитието в парк „Гео Милев“, за да видят на живо реализацията на един 3-годишен проект, изграден благодарение на дарения на феновете. Той ще бъде пазен със специално за целта монтирани камери в района.

Паметникът е изграден по идея на фенклуб РЕДУТА, осъществен от Инициативния комитет „Привърженици на ФК Левски“, Асоциация „Levski Family” и най-вече благодарение на въпросните дарители.

„Огромна благодарност на всички, които успяха да превърнат една идея в реалност – написа синът на футболиста Андрей Аспарухов във Фейсбук. - Само предполагам, колко трудности са срещнали! Знам също, че вяра и любов не се купуват, и те го доказаха! Благодаря момчета и момичета, че ви има, и че помните и почитате баща ми!“

Свалянето на наметалото на монумента бе съпътствано от бурни аплодисменти, а някои от по-възрастните не сдържаха сълзите си. Последваха и викове „Гунди е вечен“.

Паметникът е на непосредствено отстояние от къщата, където е живял легендарният футболист. Събитието пък идва в годината, в която Гунди трябваше да празнува 80-годишен юбилей.

С финализирането на идеята не спират и „сините“ мечти. Следващият проект е за монумент на Георги Соколов. Новината потвърди известният привърженик на тима Петър Димитров. Старт на проекта ще бъде даден на 14 октомври в 17 часа на колелото на трамваите на ул. „Краище“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ