Huawei поиска решението за включването на компанията в „черния списък“ на САЩ да бъде обявено за противоконституционно

Снимка: Архив

"Huawei" се обърна към американски съд с искане решението, с което компанията беше включена в черния списък, забраняващ да купува компоненти и технологии на американските производители да бъде обявено за неконституционно.

"Huawei“ вече е завела дело в Съединените щати и възнамерява да подаде искане за решение в кратки съдебни производства, като обяви, че съответният закон е неконституционен", се казва в изявление, цитирано от РИА Новости.

Компанията нарече забраната "лишаване от обществени права".

"Този закон изрично посочва, че "Huawei“ има вина и предвижда въвеждането на значителен брой ограничения за компанията. Целта му е ясна - да ограничи достъпа на "Huawei“ до американския пазар. Това е тирания на "използването на законодателство вместо съд ", което е забранено от конституцията на САЩ," се казва още в изявлението на китайския технологичен гигант.

"Huawei“ изрази надежда, че съдът ще обяви забраната за дружеството за противоконституционна и ще вземе решение за прекратяване на нейното изпълнение.

Американското министерство на търговията в средата на май постави телекомуникационния гигант в черния списък, което блокира пътя му към закупуване на компоненти и технологии от американски производители.

Коментари

Задължително поле