Индустрията в България с достъп до американски PG технологии

Главболгарстрой и Solar Turbines ще работят съвместно за внедряване на когенерационни модули

Форум с фокус върху последните постижения в технологиите за производство на електроенергия и решаващата роля на когенерационните модули събра в София официални лица, експерти и представители на индустрията в България. Когенерационните модули значително повишават ефективността и екологичността чрез оптимално използване на топлинните ресурси, а внедряването на американската технология в българските производства ще бъде координирано от Главболгарстрой, които са официален представител за България на световния лидер в производството на PG технологията.

На събитието, проведено съвместно с Американската търговска камара в България (AmCham), присъстваха Н. Пр. Кенет Мертен, посланик на САЩ в България, Владимир Малинов, министър на енергетиката, Аад ден Елсен, вицепрезидент на Solar Turbines Inc., Иван Михайлов, главен изпълнителен директор на AmCham България и Калин Пешов, Председател на Управителния съвет на „Главболгарстрой Холдинг“.

„Партньорството ни със Solar Turbines започна преди 12 години, през които успешно поставихме 21 броя ротационно оборудване заедно. Преди 3 години получихме и покана от г-н Роберто Таваца, регионален мениджър продажби, да станем официален представител на Solar Turbines в България и днес съм убеден, че чрез този първокласен продукт от стабилна компания с екип на изключително високо ниво, ще можем да спомогнем бизнесите да посрещнат успешно предизвикателствата за предстоящата бизнес трансформация.“, каза Пешов.

Аад ден Елсен, Вицепрезидент на Solar Turbines коментира, че Solar Turbines предоставя критично важни услуги на компании за производство на енергия и различни индустрии, които разчитат на нашата надеждна и висококачествена услуга.

„Бъдещето на енергийните технологии е в гъвкавостта и устойчивостта“, заяви Иван Михайлов, Главен изпълнителен директор на AmCham България. „Събития като това показват, че бизнесът и иновациите играят ключова роля в преобразуването на енергийния сектор и в създаването на устойчиви икономически модели.“

Н. Пр. Кенет Мертен, Посланик на САЩ в България, отбеляза: "Партньорството между Главболгарстрой и Solar Turbines е пример за успешно трансатлантическо сътрудничество, насочено към въвеждане на модерни технологии в енергийния сектор на България."

Владимир Малинов, Министър на енергетиката, заяви необходимостта от инвестиции в капацитет за съхранение и използване на възобновяеми източници за по-голяма сигурност и устойчивост в енергийното производство.

Константин Кисев, Член на Съвета на директорите и Зам.-изпълнителен директор на „Главболгарстрой Интернешънъл“ и Харалампи Парашкевов, главен финансов експерт в "Главболгарстрой" акцентираха над ангажимента на компанията да подпомага малките предприятия през целия процес на внедряване на когенерация, предлагайки обучения, ремонт и необходимо съдействие, за да гарантират успешността на техните проекти.

„Внедряването на когенерация е едно доста сериозно инвестиционно решение и като такова трябва да бъдат взети под внимание както икономическите и финансови аспекти, така и инженерните и технологични такива. Ако една организация или бизнес вече прави стъпки към екологизиране на производствения си процес, то ние можем да бъдем техен партньор и да извървим целия този път заедно“, каза Парашкевов.

Събитието отбеляза началото на цялостна кампания, насочена към повишаване на осведомеността сред водещите индустрии в България за ползите от внедряването на модерни технологии за производство на електроенергия. Главболгарстрой и Solar Turbines се ангажират да продължат усилията си за индустриализиране на американските PG технологии, стимулирайки устойчивото развитие и енергийната ефективност в региона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес