Изцяло женски съдийски екип ръководи мачовете на Sofia Open

На турнира по тенис Sofia Open за първи път изцяло женски съдийски екип беше назначен за събитие от календара на АТП.

Освен това супервайзерът на АТП, турнирният директор и шефът на съдиите в София също са жени.

Директорът на турнира Кей Годкхинди обясни защо това е вълнуващ аспект на събитието.

"Отборът на турнира беше изграден от хора, които просто обичат това, което правят. Участвала съм в организирането както на мъжки, така и на женски турнири.

Те имат своите специални изисквания, но в крайна сметка най-важното нещо е да продължаваме да се стремим да предоставяме най-добрия турнир", каза Годкхинди.

Ан Ласер е АТП Супервайзър за надпреварата в София. Ласер е първата жена, която изпълнява тази роля.

"Мисля, че е чест да бъда първата жена. Работих като съдия на стол за АТП преди много време. За мен е чест, гордея се с това", заяви Ласер.

Една от съдиите на стола Орели Турт добави: "Мисля, че това е страхотна идея от АТП. Това просто показва, че полът няма значение. Дали сте жена или мъж, важното е да сте добър съдия и това се опитваме за показваме през цялата седмица.

От друга страна, бих казала, че ще бъде още по-добре, когато това остава незабелязано. Така в един момент ще бъде обичайно да има много жени в турнирите на АТП".

За първи път в историята на АТП и четирите мача на централния корт в четвъртък бяха ръководени от жени съдии.

"Отделът за съдийство на АТП дава приоритет на високото представяне и разнообразен съдийски екип. Турнирът в София е пример за нашите успешни усилия в тази посока.

Въпреки че пътят към прогреса е дълъг, ние се гордеем с посоката, в която се движим, и бъдещето изглежда светло", каза старши директор на съдийската администрация на АТП Али Нили.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ