Какви са шансовете за Оскар на Мария Бакалова?

Без значение дали сте почитатели на филма „Борат 2“ или не, трябва да признаем, че определено Мария Бакалова ще влезе в историята на Холивуд и ще бъде втората българка, която прави сериозни изяви в последното десетилетие на световната сцена. И след като всички погледи са насочени към нея, не трябва да забравяме, че букмейкъри като онлайн Ефбет, които предлагат дългосрочни залози и дори класират родната актриса на една от челните позиции. Впрочем тя е фаворит и на Холивуд, а това е прецедент в историята на родното кино.

Мнозина биха искали да я видят в една по-различна роля, след като социалната реалност на Саша Барон Коен е малко по-агресивна, но понякога дори тези роли трябва да бъдат оценени, защото не са за всеки. И след като Мария Бакалова е името, което ще открием все по-често в светлината на прожекторите, нека обърнем внимание на фактите и нейните шансове.

Освен това ще открием, че конкуренцията е много разностранна, сред номинираните актриси ще открием Глен Клоуз, Юх-Юнг Юн, Оливия Колман и Аманда Сийфрид. Всички те са актриси, които отдавна се стремят за подобна награда, но конкуренцията става повече от впечатляваща, когато обърнем внимание на мадам Юн. На последната церемония забелязахме награждаването на азиатски филм, като това за мнозина се смяташе за маркетингов трик, с който да се привлече по-сериозна публика от азиатския пазар. Следователно това е и голямата конкуренция на родната актриса.

Разбира се, Юн е в съвсем различен жанр и ако Холивуд реши да направи поредната маневра, то Мария Бакалова ще остане единствено и само с номинация, но тук идва и една особена подробност, която не трябва да пропускаме. С оглед на последните две години и начина на живот, който се отрази на американците, агресивното кино и свежото решение на Коен, може да се смята за една от причините, поради които журито да преосмисли своята номинация.

Все пак нека не забравяме, че ролята на Мария беше една от най-зловещите, които Холивуд е виждал от много време, политиката и начинът на живот също бяха вместени в лентата, следователно трябва да признаем, че евентуалният пропуск на тази награда ще бъде ощетяване на актрисата. Ако първият филм беше скандален и неочакван, особено след като публиката все още не знаеше какво точно може да получи от актьора, то втората част, която се засне в тайна и изненада аудиторията доста сериозно, показва на абсолютно всеки, че летвата е вдигната. Бакалова също не знаеше в какъв формат ще се снима, докато не пътува до САЩ и не показа какво точно трябва да направи.

В последствие имаше участия в най-различни вечерни предавания, публиката наистина обърна внимание на добрите и лошите ѝ страни и се оказа, че извън ролята на филма, това е актриса с много добър талант и същият не може да бъде подминат, а и както вече повторихме, изисква се огромно майсторство, за да се изиграе нещо подобно. След като родните оператори, а и не само те, я смятат за фаворит, трябва спокойно да заявим, че шансовете не просто са големи, но дори се движат по линията на сигурното, има само един проблем – отново напомняме, че политиката може да се отрази на крайното решение.

Ясно е, че Бакалова няма да изчезне от небосклона, ако получи подобен приз и ще отвори вратата и за други родни актьори, но отговорът ще получим на самите церемонии, а до тогава можем да направим своите прогнози в платформата с дългосрочни залози, като при успех родната актриса ще бъде много повече от повод за гордост.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес