Китайски дипломати посетиха фирма „Лидер Маг“ в Търговище

Договарят се търговски отношения с китайски фирми

Зам.-ръководителят на посолството на Китайската народна република у нас г-н Йен Дзиенцюн посети в петък фирма „Лидер Маг“ ЕООД в Търговище, която е сред водещите в производството на матрици за стъклени домакински изделия. Визитата беше в рамките на работната програма на китайската делегация, която участва в проявите за отбелязване на 30-годишнината на Сдружение „Приятели на Китай“ в града.

Пред зам.-ръководителя на посолството беше представена дейността на фирма „Лидер Маг“, която е създадена през 2006 г. и вече произвежда пълния асортимент от матрици и детайли за домакинска стъклария. Тя е единствената у нас и сред 5 фирми в Европа, които работят продукта „нек ринг“ (гърлови форми), стана ясно при посещението.

Продукцията на търговищката фирма се изнася за контрагенти от 8 европейски страни. Сред тях са: Германия, Франция Великобритания, Италия, Турция и други. През 2020 г. са установени търговски отношения с две американски компании. Дружеството е в процес на разговори и с две фирми от Китай, съобщи при посещението Мехмед Младенов, собственик на „Лидер Маг“.

Към момента компанията е с нетна стойност от над 7 млн. евро и непрекъснато разширява производствената си база и асортимент. 1% от приходите се влагат в научно-изследователска и развойна дейност. Увеличава се производственият парк, който е изцяло автоматизиран и роботизиран, като качеството се следи на всеки етап от процеса.

Зам.-ръководителят на посолството г-н  Дзиенцюн разгледа производствената база и запозна домакините си с възможностите за създаване на партньорски отношения с големи китайски компании, специализирани в сферата на този тип производство. Беше договорена и визита на китайски инженери в Търговище, за да  обменят опит в технологичните иновации в бранша, тъй като страната им е сред водещите в сектора и „Лидер Маг“ търси най-добрите практики за развитие на дейността си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес