Когато любовта е по-силна от омразата

БУЛФОТО
Легендарният ръководител и голмайстор наруши мълчанието си и призна, че през последните години се е дистанцирал от "сините".

За втори път в рамките на пет дни Наско Сираков бе посочен като най-точния нов силен човек в „Левски“. След като в неделя легендата поиска публично акциите на клуба, а идеята бе приета радушно от „синя“ България, сега голмайстор №1 в историята на столичния тим бе над всички в електронната анкета на Васил Божков. Собственикът на „Левски“ пусна допитване в своята страница във Фейсбук кой да го наследи начело на 26-кратните шампиони. Предложенията на бизнесмена бяха сведени до четири - Наско Сираков, Константин Папазов, Тръст "Синя България" и Националния клуб на привържениците (НКП). Но имаше и една уловка. Умишлено или не, анкетата бе с отворен характер и в нея предложения можеха да дават всички потребители на социалната мрежа. Само за минути бе достигнат максималният капацитет на допитването, а сред „кандидатите“ бяха както имена от политиката, така и любими герои от социалните мрежи.

Но любовта победи омразата и иронията, породени от наблюдаващите отстрани горещите събития  на „Герена“. Великият голмайстор получи над 28 000 гласа, а зад него остана депутатът Делян Пеевски, дарил два дни по-рано 500 000 лева на отбора. Политикът бе допълнен в анкетата от анонимен потребител на Фейсбук, след като през последните дни на стадион „Георги Аспарухов“ се зароди дебат – да бъде ли приет щедрият жест на Пеевски, или да бъде отказан тактично. Управителният съвет на „сините“ заседава в сряда и реши, че предвид липсата на условия за дарение, а и острата нужда от финансови постъпления, въпросният половин милион лева ще влезе в касата. Желанието на съперниците на „Левски“ да се стигне до крах не бе в мащабите на любовта на феновете, които през последните няколко месеца неуморно събират пари чрез различни инициативи в опит да спасят отбора, за който са плакали от радост, но и от мъка.

А реалната конкуренция на Сираков, предложена от самия Васил Божков, бе с близък до нулев вот. Най-подкрепен от въпросното каре, различен от Вълка, бе Константин Папазов с под 600 гласа. Миноритарният собственик Тръст „Синя България“, държащ 10% от акциите, получи под 150 гласа, а Националният клуб на привържениците –  11. Сред култовите предложения имаше такива за премиера Бойко Борисов, журналиста Сашо Диков, Александър Томов, бивш собственик на ЦСКА, „червената“ легенда Стойчо Младенов, Валери Божиков и шоумена Слави Трифонов. Последното е нагледен пример за абсурдната ситуация, в която изпадна клубът, навършващ 106 години в неделя.

Краят на сагата? Може би да, но… „Левски“ още е главен герой в играта на нерви, в която клубът е заложник от началото на годината. Дори най-пламенните сърца на „Герена“ са скептични, че анкетата е краят на сагата. Вече е ясно, че „синята“ част на България иска да види Наско Сираков начело на клуба, както години наред водеше кинжално атаката. Какво обаче е желанието на Васил Божков, държащ съдбата на „Левски“? Чака се следващият му ход...

Коментари

Задължително поле