Кои са подходящите парфюми за зимния сезон според експертите?

Освен по своята марка, връхни, средни и базови нотки, парфюмите се отличават и според сезона, за който са подходящи. Експертите са на мнение, че всеки трябва да има поне два аромата – за топлия и студения период от годината. Ако все още не разполагате със зимен парфюм, сега е перфектен момент да си изберете, защото магазините вече са пуснали своите празнични, сезонни и Черен Петък промоции. Преди да направите своята покупка обаче, вижте какво споделят специалистите по отношение на перфектния зимен аромат.

Парфюми за есенно-зимния сезон

Не е задължително да разполагате с аромат за всеки отделен сезон. Достатъчно е да разполагате с един аромат за пролетно-летния период от година и с един – за есенно-зимния. В повечето случаи парфюмите за зимата са подходящи и за есента. При всички случаи обаче, те силно се отличават от идеалните варианти за лятото и пролетта.

През зимата акцентът е във връхните нотки

Всички парфюми притежават определени връхни, средни и базови нотки. През зимата най-важно е да подберете аромат, който има силна основа. Тя продължава да витае около вас въпреки климатичните условия и се усеща дори в края на деня. Най-често зимните парфюми разполагат със следните основни нотки – мускус, ванилия и шоколад.

Други типични нотки за зимните парфюми

Редица емблематични за зимата аромати носят и ухание на дърво, пачули и кожа. Особено популярни за сезона са наситените ухания. Традиционно те включват нотки на канела, индийско орехче, кимион и джинджифил. Ароматът на смърч или карамел, макар и по-рядко срещани, са също доста подходящи за есенно-зимния сезон. Всички тези ухания носят усещането за топлина, уют и весело настроение, характерно за празничния период в края на годината.

Парфюм или тоалетна вода?

Какво вече споменахме, през зимата имаме нужда от по-наситен аромат, за да разчитаме на дълготрайност през целия ден. Ето защо тоалетната вода не е надежден избор. По-добре е да заложите на парфюми и то задължително оригинални и с доказана трайност. Тоалетната вода е по-подходяща за лятото, когато имаме нужда от свежест и съвсем леко допълващо цялостната ни визия ухание.

Кои са най-силните зимни парфюми?

Особено подходящи за студения период от годината са ориенталските и пикантните парфюми. Всъщност, те са най-силните възможни аромати, които ще намерите на пазара. Определено, ориенталските парфюми са по-специфични и може би, няма да допаднат на всеки, тъй като пасват повече на хора в зряла възраст. За по-младите чудесни варианти са ароматите на източните подправки.

Вече сте достатъчно подготвени да изберете идеалния зимен парфюм за себе си или за подарък!

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл