Mall of Sofia с нов собственик

Един от първите молове в София - Mall of Sofia, отново сменя собствеността си. Досегашният собственик Europa Capital сключи договор за продажбата му на базирания в Полша фонд за недвижими имоти Globe Trade Centre S.A. Молът е с търговска площ от 23700 кв. м и още 10300 кв. м офиси, намиращи се в центъра на града. Квотата на заетост на търговската площ е 98%, а на офисната част - 100%.

След като е консултирала английския инвестиционен фонд Europa Capital по придобиването на Mall of Sofia през 2011 г., сега MBL отново е била негов консултант по сделката за продажбата. „За нас беше удоволствие да помогнем на Europa Capital за трети път в България, след като през 2011 г. ги консултирахме по придобиването на Mall of Sofia и Ритейл Парк Пловдив. Успешната продажба на първокласен актив, като Mall of Sofia, на GTC потвърждава наличието на привлекателни за институционалните инвеститори активи в България и се очертава като най-голямата сделка в сектора за 2018 г.", коментират от консултантската компания.

Засега не е ясна цената на сделката. Купувачът е получил „атрактивен заем за финансиране от консорциум от банките OTP и ДКС“, с който финансира до 65% от пазарната стойност на мола.

Коментари

Задължително поле