MINI на ток носи радост върху сняг

Електрическият модел MINI Cooper SE гарантира и през зимата динамичното и забавно шофиране с електрическо задвижване.

Нисък център на тежестта и прецизни настройки

Мощност от 218 к.с. и пробег до 400 км

И в най-новото си издание класическото MINI с три врати е символ на ефективност и радост от шофирането. С напълно електрическото си задвижване версията MINI Cooper SE от пето поколение предлага типичното за марката картинг усещане усещане при всякакви метеорологични условия.

С леко увеличена следа и по-дълго междуосие новият модел MINI Cooper SE впечатлява с осезаема динамика през всеки сезон. Дори на сняг и лед радостта от шофирането е гарантирана. Спонтанното разгръщане на мощността на електромотора с ресурс от 160 кВт (218 к.с.) се прехвърля директно и прецизно към висококачественото окачване. Директните реакции на кормилното управление осигуряват пъргавина, а интегрираната спирачна система допринася за максимална сигурност дори на мокри и заснежени пътища.

При замръзнали наклони и спускания системата Active Slip Regulation оптимизира сцеплението и контролирано осигурява до 330 Нм на пътя. Теглото е много балансирано разпределено, тъй като високоволтовата батерия е монтирана в дъното на автомобила. Нейният енергиен капацитет от 54,2 кВтч е достатъчен за изминаване на пробег до 402 километра. Ниският център на тежестта (благодарение на архитектурата и позицията на батерията) в комбинация с настройките на окачването и амортисьорите създават усещане за много уверено и спокойно движение на пътя.

Вече повече от 60 години MINI преоткрива и развива успешната концепция на емблематичния автомобил с 3 врати. Класическият MINI Cooper S имаше изключително къси надвеси на каросерията и впечатляваше със своята маневрена компактност. Този модел се превърна в легенда през 60-те години на миналия век, когато три пъти постигна цялостна победа в рали Монте Карло срещу значително по-мощни конкуренти. И точно както класическите модели на MINI се движеха безопасно и бързо по заснежените пътища преди 60 години, така и актуалното издание MINI Cooper SE също се чувства комфортно на сняг и лед днес.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили