MINI с ефективен бензинов двигател

Countryman C предлага пъргавина, комфорт и простор

Водачът може да разчита на частично автоматизирано шофиране

Нова гама на британската марка

При въвеждането на пазара на новите си модели британският производител MINI обозначава нивата на мощност на бензиновите двигатели със „С“ за MINI Countryman, а на по-мощния вариант с „S“. Освен това ще се предлага и дизелов вариант. Моделът MINI Countryman C  комбинира високия комфорт на возене и просторния интериор с ефективен трицилиндров бензинов двигател.

Като базов модел MINI Countryman C носи типичните за MINI характеристики като пъргавината и радостта от шофирането с щедро серийно оборудване. Новото поколение Countryman е с 13 см по-дълго и с 8 см по-високо от предшественика си. За увереното излъчване допринасят изправеният силует с ясно оформени повърхности, както и новата осмоъгълна предна решетка. Редуцирано оформената каросерия с филигранни контури осигурява елегантно присъствие. Типичните за марката къси надвеси подчертават пъргавия характер на автомобила. Характерните LED фарове и задни светлини подчертават дизайна на каросерията с новите опционални светлинни графики.

Стилните и ярко оформени задни колони преливат плавно в издължения покрив на автомобила в същия цвят. Серийното оборудване вече включва дъги на покрива в цвят Piano Black, които увеличават до максимум транспортните способности с възможността да се инсталира кутия за багаж. Просветът от 202 мм ще бъде оценен при движение по неравни пътни настилки. На пътя моделът стъпва с алуминиеви джанти с различен дизайн и размери от 17 до 21 инча.

MINI Countryman C разполага с мощност от 125 кВт/170 к.с. и ускорява за 8,3 секунди от 0 до 100 км/ч. Максималната скорост на движение е 212 км/ч. Благодарение на въртящия момент от 280 Нм и ефективната технология за двойно принудително пълнене TwinPower Turbo автомобилът предлага достатъчно мощност и спонтанност на двигателя. Интегрираната технология Mild-Hybrid служи за регенерация на спирачната енергия и при ускорение подпомага мотора с вътрешно горене с до 14 кВт електрическа мощност. Това понижава разхода на гориво (6,5 – 6,1 л) и емисиите (146 – 138 г/км).

Водачът може да разчита на асистент за шофиране Plus. Така за пръв път в MINI Countryman има възможността за частично автоматизирано шофиране от второ ниво по подобни на автомагистрали пътища. Благодарение на това при скорост до 60 км/ч водачът може да отмести ръцете си от волана, ако продължава внимателно да следи трафика и е готов по всяко време да се намеси в управлението.

Новото семейство на MINI предлага разнообразни възможности за индивидуализация с новите варианти на оформлението Essential, Classic, Favoured и John Cooper Works. В зависимост от варианта има различни цветове на каросерията и покрива, както и различно оборудване за интериора. Дизайнът на новия елемент на задната конзола винаги се променя в зависимост от варианта на оформлението.

Гъвкавост и висок стил

Просторният интериор на MINI Countryman предлага място за 5 възрастни. Панорамният стъклен покрив добавя още повече светлина и обзор. На серийните спортни седалки с шарен текстил в кокпита пътниците разполагат с повече пространство благодарение на допълнителната широчина от 3 см в областта на раменете и лактите.

Облегалките на трите задни седалки могат да се регулират индивидуално в шест позиции с до 12 градуса. Регулируемата с 13 см задна седалка осигурява повече пространство за краката отзад или по-голяма вместимост на багажника. Благодарение на сгъваемата в съотношение 40:20:40 облегалка на задната седалка вместимостта на багажника може лесно и гъвкаво да се увеличава от 450 до 1460 л.

В центъра на минималистичния дизайн на интериора е кръглият OLED дисплей с диаметър 240 мм. Чрез новия централен уред с висококачествена стъклена повърхност всички функции и асистиращи системи могат да бъдат управлявани удобно и интуитивно чрез докосване и с гласови команди. Различните режими на шофиране променят визията на кокпита, осветлението и звука. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили