Най-абсурдните вегански ястия 

Веганството е култура, която изключва консумацията на месо и млечни продукти. Нейните представители се хранят основно с плодове, зеленчуци и ядки. Разбира се, в това няма нищо лошо. Защо обаче съществуват стоки на пазара като веганска луканка или бъркани яйца от тофу?

Вижте най-странните вегански ястия, които може да си купите в магазина!

1. Постен салам 

Традиционният хагис колбас е пикантно ястие, приготвено от кайма от овчи органи като черен дроб, сърце, бели дробове. Те се смесват с лук, овесени ядки, мазнина, подправка и след това се затварят в лигавицата на животинския стомах или в синтетично шкембе.

Веганската алтернатива включва зеленчуци, варива, овес, семена и много подправки. 

 

2. Печена патица по пекински

Тази „Патица по пекински“ е много често срещана в азиатските магазинчета. Всъщност в нея няма никакво птиче месо, но вкусът и текстурата наподобяват истински продукт. Тази алтернатива на патешко месо е направена от пшеничен глутен, за да имитира текстурата и консистенцията на животинското месо.

 

3. Вегански скариди

Въпреки че на пазара все по-често се срещат морски дарове с нулев процент истински продукт, някои фирми произвеждат официално изкуствени морски деликатеси. Подобно на патицата, тази необичайна стока се произвежда, за да имитира вкуса и текстурата на действителните скариди!
Веганските скариди са създадени от немодифициран ГМО соев протеин, нишестета на растителна основа, екстракти от океански растения, подправки и подправки с нотка на оризов оцет.

 

4. Вегански стек

Ако си мислите, че веганската патица и веганските скариди са странно кулинарно изобретение, веганският стек определено ще ви шокира. Според опаковката дори можете да си го приготвите на скара. Сертифициран, органичен и без ГМО.

 

5. Веганска пастърма

Обикновено пастърмата се прави от сушено чисто животинско месо. Тази веганска версия предлага дори различни вкусове. В нея липсват всякакви животински съставки! За сметка на това съдържа протеин и е удобна за път.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл