Най-популярната и вкусна рецепта за миди 

Задушените миди, приготвени в провансалски стил носят невероятния вкус на югоизточна Франция. Този морски деликатес се предлага в съчетание с бяло вино и чесън. Ястието е много лесно и просто и можете да си го приготвите вкъщи, стига да имате пресни и качествени миди.

Само с няколко обикновени съставки тази рецепта за миди  на пара представлява перфектното леко ястие за лятото. Можете да го комбинирате с паста или ориз. Всичко, от което се нуждаете, е желание и хубави продукти!

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от 1001 dar (@1001dar.si)

Необходими продукти:
• Миди - 1 ½ кг. 
• Масло – 2 с.л.
• Лук – 1 глава 
• Чесън – 4 скилидки 
• Домати – 1 бр.
• Кора от лимон – 1 ч.л.
• Лимонов сок – 2 с.л.
• Бяло вино – ½ ч.ч.
• Сол 
• Черен пипер
• Магданоз

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Michele Di Pietro (@mangiawithmichele)

Измийте мидите под студена течаща вода. Натъркайте ги старателно отвън и отстранете водораслите или влакнестата брада като я издърпате от черупката.

В дълбока тенджера разтопете маслото на среден огън. Задушете в него лука и чесъна, докато омекнат. След това добавете и ситно нарязаните домати. След около 2 минути включете и виното, лимоновата кора и лимоновия сок. Разбъркайте добре, за да може вкусовете и ароматите да се смесят.

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Samantha Nevells (@allthingsglutenfree)

Добавете почистените миди към сместа, покрийте с капак и гответе на пара за около 3 минути. После разбъркайте и отново затворете с капака, докато черупките се отворят или за още около 2/3 минути.

Опитайте соса и го подправете по свой вкус. Ако желаете да е по-гъст, можете да добавите малко брашно или нишесте.

Поднесете мидите топли и поръсени с магданоз и лимонови резенчета.

 
 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от @delishberlin

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Гурме