Испания разчита на безработни и чужденци за земеделска работа

COVID-19 блокира здравеопазването Водещи специалисти искат прегледите да бъдат възстановени

Фермерските пазари тръгват с по-малко сергии Продавачи и клиенти на 2 метра разстояние

Менда Стоянова: Мярката 60/40 няма как да бъде използвана от всички видове бизнеси

Банката за развитие подкрепя със 75 млн. лв. Пощенска банка и Общинска банка

50% от магазина – само за БГ храни Ограничават стоките на промоция

Проф. Тони Веков, д. м. н., един от основателите на Чайкафарма, пред “Труд”: Първите 5000 опаковки Хидроксихлороквин идат до дни

Проф. д-р Тодор Кантарджиев: Салатата да се мие, козунаците – в опаковка

ДФЗ дава 30 млн. лв. за краткосрочни кредити в сектор „Плодове и зеленчуци“

Край на концесията, ако 3 г. няма добив

Ръст на търсенето на бързи заеми Мораториумът върху плащанията не важи за тях

Джеф Безос остава най-богатият човек в света

Спрете рецепти по вайбър, изписвайте и генерици!

Българка в Ню Йорк: Болните чакат 40 часа за хоспитализация, лекарите нямат нормални маски

Дания, Чехия и Гърция разхлабват мерките (обзор) Копенхаген отваря ясли и детски градини от 15 април

National Geographic представя поредицата „Враждебната планета“ от края на април Това не е поредица за глобалното затопляне, а впечатляващ визуален разказ за силата, издръжливостта и триумфа над природните стихии.

Признатият по цял свят лидер в областта на документалистиката и научните изследвания, National Geographic, представя „Враждебната планета“. Една изключителна история за най-непримиримите и изумителни видове на Земята, които ежедневно са принудени да се борят със зъби и нокти за живота си. В продължение на шест епизода поредицата поглежда към необикновени, почти фантастични истории за животни, приспособили се към невъзможни условия за живот, въпреки жестоките удари на еволюцията.
„Враждебната планета“ може би оставя усещане за един друг свят, но продукцията е проникновен портрет на Земята през погледа на животните. Именно това отличава поредицата от останалите в жанра. Оставяме зрителите да изживеят вълнението и триумфа през очите на най-изкусните майстори на оцеляването. Отвеждаме ги право в центъра на действието в конкретната среда,” обяснява Хю-Джоунс, шоурънър и един от изпълнителните продуценти на „Враждебната планета“.
Нашата планета винаги е била враждебна, но през последните четири десетилетия условията в дивата природа стават все по-трудни, дори невъзможни. За този период светът се е променил повече, отколкото за последните 65 милиона години. Сега животните, обитаващи най-неблагоприятните места на планетата ни, трябва бързо да се приспособят към новите условия.

С помощта на изключително високото качество на заснемане, този съвременен разказ ни пренася на невиждани до сега локации, за да ги опознаем през очите на обитателите им, и акцентира върху най-екстремните кътчета на Земята. Всеки един от едночасовите епизоди изследва различен хабитат в екстремни дълбочини, височини, студове, жеги и суши, за да разкрие начините, по които животните са се приспособили към тази сурова среда.
В условия на лошо време, безмилостна конкуренция, борба за ресурси и непрекъснат конфликт между хищници и жертви, всеки ден започва с един и същи въпрос – оцеляваш или умираш?
Продукцията, заснета в продължение на две години с най-новата и единствена по рода си техника от следващо поколение, ще се излъчва по National Geographic от 28 април в 20:55 часа. Продуцент е носителят на „Оскар“ Гийермо Наваро (Planet Earth 2), а водещ на това зашеметяващо визуално преживяване е приключенецът Беър Грилс.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.