Мариана Аршева: Направила съм много хора известни – политици, певци, дизайнери!

Горещо време днес, аксималните температури ще са между 30° и 35°

Вицепрезидентът Илияна Йотова е на работно посещение в Черна гора Тя ще е основен говорител в конференция за Западните Балкани

Падналата изолация няма да спре часовете в пловдивската ПГ по битова техника

Откриха нов потенциален риск в „Боинг 737 Макс“

Астероид удари Пуерто Рико (ВИДЕО и СНИМКИ)

Днес ще е пикът на горещата вълна, обхванала Европа

Правителството на Венецуела е осуетило опит за преврат

Бедствено положение е обявено в Котел

Ердоган: Няма индикации, че Тръмп ще наложи санкции на Турция заради С-400

Спецсъдът гледа мярката на кмета на Костенец

​Промените в Закона за енергетиката влизат в НС

Маурицио Сари е най-суеверният треньор

На 27 юни 2019 да почерпят

Мюсюлманин обнови църква в Преславско Сърбин градил храма преди 122 г., сега Али Кюлюмов помогнал с работници и материали

Pavell и Venci Venc’: Иде лятото на бунта

Искаме да направим рок песен с Иван Лечев

Музиката е спасение от немотията и самотата

Нашата философия е да смесим полезното с приятното

Всяка една песен, която правим е една молитва, която се сбъдва

– Момчета, какви са плановете ви за лятото?
Pavell.: Графикът ни е пълен до януари 2019-та и единственото, което искам, е да съм жив и здрав и да успея да осъществя всичко, което съм планирал. Почивката това лято ще е повече за Венци, аз почти нямам свободно време, защото имам ангажименти в студиото и с други изпълнители на “Вирджиния Рекърдс”, но ще си крада колкото мога – по два три-дни в месеца.
Venci Venc.: Като цяло, нашата философия е да смесим полезното с приятното. От това лято вече съм горд собственик на бизнес на малкия частен залив Hasienda beach в Лозенец. Там създадохме занималня за пораснали деца и възрастни, казва се – “Naley Beach Bar Experience”, където всички приятели ще се събираме да играем билярд на маса с крака, който е българско изобретение. Там има също така джаги, кадилаци и динозаври, както и спайдъри – въобще цялото лято ще бъде една голяма играчка. Може даже да пренесем и студиото тук, за да правим музика с Павката.

– Планирате ли общ проект с някой от участниците или менторите в “Гласът на България” и кой беше вашият фаворит в шоуто?
V.: Нашият фаворит две години подред е кралят на рока – Мастър Иван Лечев. Искаме да направим обща песен с него – рок, облечен в нови, модерни звуци. Подготвили сме и още доста проекти, като смятаме да пускаме често нови песни и с по-улично звучене.
P.: Още от първия ни сезон като водещи – Иван ни е много на сърце, може би защото е най-неочакваният от всички треньори – като избор, а и аз съм роден в семейство на рокаджии. Рокаджия е начин на живот, то си е религия и ще е велико да направим нещо заедно!

– Новата ви песен “Хавана” вече превзема класациите и носи много лятно настроение, а видеото й е заснето в Куба. Изненада ли ви с нещо престоят ви там?
P.: В Куба всичко ни изненада, понеже никога не сме били там. С Венци сме родени през 88-ма година – в началото на прехода и не познаваме лично комунизма, но сме чували истории за това време, виждали сме остатъчния “материал” от него, а там още е така. За Куба казват, че е страната на щастливия комунизъм – там хората наистина са щастливи, може би благодарение на хубавото време и наличието на туризъм, който поддържа живота. Те са адски бедни и животът им е просто устроен, но съумяват да живеят по-щастливо от много българи, имащи по-висок стандарт.
V.: Куба ни изненада определено с факта, че е място на контрастите – машина на времето, в която най-бедните хора наистина живеят по най-щастливия начин.

– Какво от Хавана бихте искали да видите в България?
Р.: О, музиката определено! Искаме да видим толкова разпространена музикална култура у българите, каквато е у кубинците. Там музиката е като част от живота и тя е дори преди насъщния, защото хората в Куба гладуват – танцувайки! Музиката е едно спасение и от немотия, и от самота и от всичко негативно на този свят – тя е лекарство.
V.: Определено искаме да видим тук и тази свобода на населението, което живее без предразсъдъци, както и спокойствието, че дори да живееш ден за ден, утре пак можеш да се събудиш щастлив и усмихнат и да живееш, без притеснение.

– Харесаха ли ви мулатките и заредихте ли се с пури от Куба?
P.: Да, заредихме се с пури, а кубинките са огън жени! Наистина на тях страстта им е в кръвта и в поведението, те флиртуват, дори само произнасяйки името ти. Има много красиви кубинки. Широко разпространеното мнение, че българките са най-хубави е вярно, защото имаме голям процент красиви жени на глава от населението, но е факт, че има много хубави жени и в Куба.
V.: Заредихме се с три хумидора с пури, с които да почерпим наши приятели с нещо хубаво и качествено, директно от Хавана. А мулатките са красиви и послушни жени, стига да имаш пари! Даже мислех да си взема мулатка от там и известно време обмислях предложението на една от тях. (Смеят се.) Българките обаче са доста по-горещи жени от кубинките и много ми липсваше естествената красота на нашите дами.

– Влюбени ли сте в момента?
P.: О, да, влюбен съм!
V.: Най-вече в живота си.

– Според Алфредо Торес българките имат по-красиви лица, докато кубинките ги превъзхождат в телата…
P.: В ханша ги превъзхождат. Нагоооре-надооолу, ханш-ханш! Нали така, беше?!

– Каква беше причината, за да решите да пътувате до Хавана?
P.: Ние отидохме там, за да сбъднем мечтата на нашия тур-мениджър и приятел – Стефан Пачеръзов. Сбъднахме я, после имаше сълзи от щастие и много вълнение. В Куба бяхме и с оператора Петко Андонов. Върнахме се променени от там и с днешна дата четиримата още си вдигаме телефона с обръщението – Ермано (брат -б.а.).
V.: Така е. В Куба също така срещнахме много хубави хора и създадохме нови приятелства както с българи, така и с кубинци.

– Искахте ли съвети, или насоки от някой, който е бил вече в Куба, преди да заминете за там?
P.: Да, запознахме се с Йорданка Христова, малко преди да заминем и й поискахме съвет и ориентир. Тя беше много отзивчива и ни разказа всичко, което беше и много полезно за нас. Йорданка е велика! Спести ни много мъки, като ни каза, че снимането на клипове на официални места е забранено и като ни видят с големи камери там, ще ни спрат и могат дори да ни конфискуват техниката.

– Вие много държите на посланията във вашите песни, а кой е най-вдъхновяващият текст, който сте чували?
V.: Джон Ленън – “Imagine”, Боби Макферин – “Don’t Worry Be Happy” и “SeTaaBrat” на Pavell & Venci Venc’. (Смеят се.)
P.: На Еминем – “The Way I Am”.

– Venci, ако ти правеше интервю с Pavell, какво би го попитал?
V.: Дали ще се съгласи да тръгне с мен на еднопосочен трип до Марс, ако успея да намеря два билета и там да направим фийлд композинг. После ще изпратим песента по радио вълни надолу до нашата планета, ще бъде марсиански рап, нещо нечувано!
P.: С Венци отивам с еднопосочен билет докъдето и да е, ако е за правене на музика – тръгвам навсякъде. С него си пасвам най-много в живота като човек, така че – Марс, Юпитер, Слънцето, където кажеш, бро!

– Pavell, а ти какво би попитал Venci?
P.: Изми ли си зъбите тази сутрин? Това е кодиран въпрос и означава – пил ли си уиски тази сутрин? Понякога като стане сутринта, Венци казва, че отива да се нажабурка и да си пийне уиски, за да убие микробите. А ние му казваме – О, ти пак си миеш зъбите! Истината е, че рядко ни остава уиски, но се шегуваме по този начин.)

– А докъде стигнахте с покупката на самолет за майките ви?
P.: До ляво крило и задна перка! С две думи – още малко остава! (Смеят се.)
V.: Действаме по въпроса! Все още не можем да се справим с фактор гориво и чакаме Илон Мъск да изобрети електрически, за да намалим разхода, но вече имаме пилот за самолета – Божидар от Слатина. Той е един истински български воевода с по-голям мустак от мен, сега ни помага за бара на морето, но от него ще стане горд пилот!

– Какви качества цените най-много един в друг?
V.: Определено добротата, наличието на огромна съкровищница от толерантност и търпение, както и факторът “пичага” в много висока степен.
P.: В него – мустака! (Смее се.) “Шизофренията” му, свободолюбието и невъзможността да се подчинява – това е най-силното му качество. Много неща и обстоятелства се опитват да ни подчинят, но е хубаво човек да не се подчинява на нищо друго, освен на собствената си вяра за правилно и грешно.

– Рапът е музика на бунта. Срещу какво се бунтувате?
V.: Определено сме от хората, които като видят нещо, което не харесват – не лаят срещу него, а се опитват да го променят. Всяка наша песен опитва да промени нещо. Това лято в Hasienda е “Rebel Summer” – лятото на бунта.
P.: Наистина основата на рапа, исторически погледнато е бунтът. Ние се бунтуваме срещу всичко, което не ни харесва – стереотипите, сребролюбието, фалшивите профили, срещу кифли и батки. Много голяма част от музиката ни е молитва, тя варира от теми за любовта и влюбването, до приятелството и мотивацията, като станеш сутрин да излезеш и да “превземеш” света.

– Имате ли много приятели и познати, които не виждат смисъл и мотивация в това да останат в България?
P.: Не, но като всички нормални хора и ние имаме няколко познати, които искат да заминат, като мислят, че навън ще намерят щастие и част от тях наистина ще го намерят. Според статистиката – голяма част от народа ни напуска страната, но по-интересното за мен е да видим каква част се връща.
V.: В момента съм в компания с една страхотна млада дама – Белла Шербан, която е дизайнер на бижута и току-що се прибра от Милано. Каза, че е приключила с живота си там. Млада, алтернативна българка, която иска да допринесе нашата държава да върви напред и нагоре. Само от нас зависи дали ще бъдем хора, които могат да ценят качествата на другите, или ще продължим с байганьовщината.

– Правили ли сте песен, в която да изразите отношението си към родните политици и харесвате ли някой от тях?
V.: Нито един не харесвам, но най-много не харесвам Валери Симеонов. Партията, която ще направим с Павел след 10 години, е единствената, която харесвам.
P.: Имам едно самостоятелно парче отпреди много години, което беше само за политиката. Оттогава не съм намирал вдъхновение в тази тема, но може би, като бунт, ще дойде и този момент. У нас политиката я свързват с това, че тя е виновна за живота на хората, а аз вярвам, че хората са виновни за живота на хората.

– Коя е темата, или събитието, което ви развълнуваха най-силно в последно време?
P.: Въпреки, че не съм достатъчно запознат с фактите, чух за една българска майка, чиито деца били отнети от държавата в Норвегия. Мисля, че разликата между народите в техните критерии за правилно и грешно не трябва да става причина за такива драстични мерки. В Норвегия, ако повишиш тон, или удариш детето си, а съседът те види, то той може да подаде сигнал и да дойдат да ти го вземат. Ако трябва да сме честни, кой у нас не е бил плеснат или не му е бил повишаван тон в детството?! Аз също съм изял два шамара в живота си, но да те разделят от родителите ти за подобно нещо, просто ми се струва прекалено. Разликата наистина е в нашите разбирания и не трябва да се стига до там!
V.: Определено пътуването ни до Хавана, но има и една друга изненада в личен план, която ще разкрия скоро…

– Последните татуси, които си направихте?
V.: Венецът на главата, който си татуирах, е олицетворение на името ми – Венци и Слава. Поставих го като един урок върху кожата ми – може всички да ми казват различни неща в живота, но най-важният човек, когото да слушам, съм аз самият.
P.: Беше толкова отдавна, но мисля, че последно си направих един знак на Батман на лявата ръка – между палеца и показалеца. Татуирах си и няколко – “ха-ха-ха”, написани с емблематичния за Жокера шрифт. Ха-ха-ха – за да не се взимам прекалено насериозно и да ми напомня, че във всичко има шега. Може би дори съществуването на Вселената е нечия шега…

– В какво вярвате?
P.: В Батман!
V.: Вярвам в себе си и в доброто.

Нашите гости
Pavell и Venci Venc’ са сред най-ярките нови звезди на родната музикална сцена. Въпреки че двамата са водещи на шоуто “Гласът на България”, те самите избират за себе си по-трудния път към успеха. Известността им идва с много труд – стъпка по стъпка, а не ги сполетява изведнъж, както става с участниците в музикалното риалити. Pavell и Venci се запознават през 2012 година и веднага откриват общата си страст към музиката Обединява ги и сходната философия за живота. След като талантът им е забелязан от Саня Армутлиева – те подписват договор с “Virginia records”, а днес вече правят хитове не само за себе си, но и за много свои колеги. Не случайно двамата са най-номинираните артисти на тазгодишните награди на “БГ радио”.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.