Протест за „Армията“ другата седмица

Фенове на ЦСКА се организират за мащабен протест заради стадион „Българска армия“ следващата седмица. Причината е, че според новия градоустройствен план на София в емблематичното съоръжение могат да се правят единствено козметични ремонтни дейности като смяна на седалките. Но не и тотално обновяване на потъналата в разруха арена на най-успелия български клуб. Досега ЦСКА опитва вече 3 години цивилизован диалог за реконструкция, но „среща“ само лицемерност и обещания от властта. Конкретни отговори от институциите няма. Нещо повече – на клуба странно не се признават видими дори с просто око разходи за милиони за модернизация на клубната база в Панчарево.

Запалянковци от цялата страна искат да видят нов „Българска армия“, а собственикът на „червените“ Гриша Ганчев неведнъж изказа готовността си с чуждестранни партньори да реализира такъв проект. Освен това десетилетия наред ЦСКА е единственият клуб у нас, който всеки месец плаща наем на държавата за своя стадион и обновената вече база.

В ЦСКА се опасяват, че има и задкулисни игри по оста министерство - шефове на бази. Вероятно идва време компетентните органи да проверят дали са само слухове твърденията за нещо гнило в казуса със съоръжението. Във всеки случай търпението в милионите фенове на ЦСКА явно вече е на приключване.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ