Събраха 50 хил. лева за спасението на „Ботев“

Ударен старт на кампанията за спасението на „Ботев“ (Пд). В рамките на 48 часа „жълто-черната“ общественост събра над 50 хил. лева. Това е приблизително 1/10 от поставената цел от 565 хил. лева. Въпросната сума е дълг към КТБ  и на практика застрашава съществуването на „канарчетата“. Фенове, журналисти, деца се включиха в акцията. Сред тях е и 10-годишно хлапе, което е предоставило своите спестявания от 260 лева на „Ботев“. От чужбина пък долетя превод на стойност 1912 евро, каквато е и годината на създаването на клуба. Вариантите са два за дарение – чрез платформата „Helpkarma” или по банков път.
А Асен Караславов, бивш играч и настоящ прокурист на „жълто-черните“, обяви, че към днешна дата не се дължат пари към играчи и служители.
„Появилите се в медиите информации, че е съобщено на футболистите, че всеки може да си търси нов отбор, са абсолютно спекулативни и неверни – коментира бившият национал пред Sportal.bg. - Единственият човек от ръководството, който е заставал пред отбора в последните седмици, съм аз и такова нещо категорично не е заявявано. Към днешна дата няма нито един лев задължение към футболист или служител в Клуба. В момента отборът продължава да се готви за предстоящия мач с „Етър“. Цяла България коментира прекрасната инициатива на нашите фенове и се забелязва страхотен ентусиазъм в тях, което със сигурност ще спомогне за излизането от тежката ситуация, в която се намира клубът ни.“

Коментари

Задължително поле