Селекцията в „Левски“ потръгна

Sportal.bg

Селекцията в „Левски“ потръгна в навечерието на новия сезон. Три дни преди първия мач с „Берое“ към отбора се присъединиха четирима футболисти. Вратарят Николай Кръстев се завръща на „Герена“, където записа 20 двубоя в периода 2016-2018-а. Юношата на „сините“ ще се конкурира с Николай Михайлов, след като вече се раздели с „Витоша“ (Бистрица). Проби с отбора започна Матео Стаматов. 21-годишният футболист се изявява като крило и е собственост на испанския „Хорта“, където треньор е Виктор Валдес. Стаматов е юноша на „Еспаньол“ и родния „Септември“ (София). По информация на Dsport.bg, пред договор с клуба е французинът Томас Даске, играл в „Троа“ и „Льо Ман“. Централният бранител, който вече е в София, може да бъде използван от наставника Георги Тодоров и като дефанзивен халф. Първа тренировка с отбора направи и Валери Божинов, който обаче има действащ договор с „Пескара“ до края на месеца. До момента „сините“ привлякоха още дефанзивните Орлин Старокин и Живко Атанасов.

В същото време клубът е пред финализиране на изходящ трансфер, който да осигури свежи финансови постъпления. 
„Разговарял съм с 20 клуба, повечето от тях бяха добре подготвени за нашите футболисти – уточни Павел Колев, изпълнителен директор на „сините“. - На път сме да получим оферти от тях. Имаме няколко състезатели, които предизвикват интерес, и то сериозен. Нашите очаквания, които бяха консервативни, но доста смели, няма да бъдат осъществени що се отнася до приходната част. Но се надяваме да покрием с тях задълженията за последните пет-шест месеца.“

Шефът на „Левски“ внесе още едно уточнение – парите, с които бяха погасени част от дължимите заплати на играчите са взети под формата на заем от фирма, желаеща да запази анонимност. 
“Новият бюджет на „Левски“ ще е към 500-600 хил. лева на месец, като към това трябва да влязат и парите към НАП – обясни още Колев. - На практика с 300% ще се намали месечният бюджет. Вече сме далеч от тези параметри от началото на годината, които бяха около 1,5 млн. лева на месец. Към август са към 800 хил. лева на месец.“

Отношение по финансовата част на „Герена“ взе и завърналият се в столичния гранд нов член на Управителния съвет Константин Баждеков: „Разходната част на бюджета е много тежка. Направен е при един друг бюджет, за който сега можем само да си мечтаем. Налага се да отидем към сериозно намаление на действащите договори. Прави се всичко възможно да се редуцират. В приходната част трябва да се наблегне сега. За момента нямаме сериозни успехи освен помощта на феновете. Привличане на по-малки спонсори дори, които смятат, че ще е успешно за тях да рекламират в „Левски“. Усилията ни трябва да са увеличаване на приходите“.

Коментари

Задължително поле