"Спартак" (Вн) се допитва до феновете по казуса със Северна Македония

БУЛФОТО

Планираната от "Спартак" (Варна) контрола с "Македония" (Гьорче Петров) е под въпрос, пише Vsport.bg. Последната проверка от лагера в Турция на „соколите“е уговорена за 2 февруари. Обтягането на двустранните отношения между България и Северна Македония в последните дни, поставя спаринга под въпрос. По тази причина ръководството на спартаклии ще се допита до привържениците на клуба и след това ще преценят как ще действа. Очаква се от "Спартак" да излязат с официална позиция, в която да мотивират решението си.

Както е известно, напрежението между двете страни ескалира след побоя над секретаря на българския клуб „Цар Борис III“ в Охрид, а дни по-късно футболисти на "Марица" (Пловдив) и "Акaдемия Пандев" едва не си спретнаха масов бой по време на мач.

Към този казус взеха отношение и привържениците на ЦСКА, които призоваха ръководството на „червените“ да отмени една от планираните контроли на тима в Турция, именно срещу Македония Гьорче Петров.

На обратния полюс пък се обявиха от "Берое". Старозагорци излязоха с декларация, в която се казва, че единствено спортът може да пребори агресията. Те информираха обществеността, че делят един хотел и един тренировъчен комплекс на лагера в Турция и до този момент по никакъв начин политическата ситуация не е повлияла на взаимоотношенията им.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ