Стойчо Младенов: Надявам се да вдигнем самочувствието, Бусато е герой

Наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов беше изключително щастлив от първата българска победа в Латвия, както и своя първи успех при дебют начело на ЦСКА. „Армейците” надиграха Лиепая след дузпи във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Младенов похвали вратаря Густаво Бусато, който се превърна в герой при изпълнението на дузпите.
"Мисля, че можехме да си решим мача, особено ситуацията на Кайседо. Бусато мисля, че беше над всички, той ни донесе победата. Дузпите са рулетка, но и психиката на един играч е много важна. Радвам се, че издържахме. Знае се, че има напрежение в отбора. Не виждам разлика в играта на Лиепая. Ние отпаднахме физически и затова отидохме на дузпи. Радвам се за този успех. Надявам се Антов и други играчи да се възстановят, да създадем по-голяма конкуренция. Имаме добра основа, над която да надградим. Имаме млади футболисти, с качества.
Мисля, че стояхме компактно, разчитахме на остротата по крилата. Постепенно играта се изравни. Всеки един треньор мисли за всяка една ситуация. Изпълнителите на дузпи ги бяхме определили предварително. Знаехме, че такъв сценарий е възможен. В ЦСКА трябва да имаме малко повече търпение към чужденците, за да се приспособят. Бусато има класа и на такива играчи трябва да се дава повече време и за адаптация в България. Бусато израства с всеки сезон.
Нещата станаха на пожар, изведнъж, няма време за нищо. Дори не познавам някои от тях. Всеки треньор иска нови футболисти, но нека първо да опозная наличните. Виждам, че имаме основа и качество, което може да развием. Трябва ни повече конкуренция - тя ражда качество".

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ