Стоилов след провала: Бяхме длъжни да продължим

Станимир Стоилов, старши треньорът на "Левски", призна провала в Европа след отпадането от "Хамрун". Опитният специалист даде да се разбере, че тимът му е бил длъжен да продължи напред към плейофите. 

"Очаквах тежкък реванш. Предпоставките бяха да продължим, но днес нещата се объркаха дотолкова, доколкото си изпуснахме положенията и допуснахме грешки за техните попадения. Лотарията на дузпите няма какво да я коментираме. Имахме шанса да изравним в редовното време, трябваше да задържим резултата, но не успяхме. Съперникът бе хитър. Донесохме тъжна вечер на левскарите. Беше задължително да направим тази стъпка, направихме всичко по силите си да вървим напред в Европа. Загубата няма да е малка от финансова гледна точка. Казах, че прескочихме етапи в развитието ни, имам обяснение за работата, която трябва да свършим. 

"Нормално след грешката, а след това и втората, имаше психологическо напрежение. Не трябваше да отпадаме от "Хамрун", въпреки че за мен бе очакван този труден реванш. Сигурно с Георги Миланов щяхме да имаме повече опции, но не трябва да търсим оправдание. Бяха приказни 8 месеца, в които побеждавахме и спечелихме финал. Нормално е да има срив, но той дойде в най-неподходящия момент. Поуката е, че пропускахме етапи, трябва да подобрим игровия си опит. Трябва и сериозно да мислим за развитието и спасението на самия клуб."

"В спорта трагедии няма. Не е добре български отбор да отпада от малтийски. Това е петно върху авторитета. Не съм казвал нищо на играчите след мача, защото предпочитам да преспя. Не обичам да говоря след мач. Това елиминиране е провал също както отстраняването на ПАОК бе подвиг. Дали ще продаваме играчи сега? Зависи дали има оферти и какви са те, както и дали имаме достатъчно приходи."

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ