Tesla вкарва Netflix и YouTube в колата

Водачът гледа видео само при спрял автомобил

Инженерите на Tesla постепенно превръщат автомобила в пътуваща кино зала. Американският производител на електромобили разработва нова инфо-развлекателна система за моделите S, X и 3. Една от промените е включването на видеоплатформите Netflix и YouTube. Занапред собствениците на коли с марката Tesla ще могат да гледат съдържание от двата онлайн портала на големия цветен дисплей на централната конзола и на двата монитора за задните места.

По време на движение обаче излъчването на видео ще се прекъсва на екрана отпред, за да не се разсейва водачът. Само пътниците отзад ще могат непрестанно да гледат видео, докато колата се движи по маршрута. Реално обаче и шофьорът има възможност да хвърли едно око на любимия си сериал, докато се намира в задръстване. В момента, в който автомобилът е в покой, предаването на видео се активира, но при потегляне се прекъсва до следващото спиране.

При законовото въвеждане на автопилот за автономно движение Tesla ще позволи гледането на видео и от водача по време на пътуване.

Коментари

Задължително поле