Томаш: Аз имам договор и го изпълнявам

Старши треньорът на Локомотив Пловдив Александър Томаш похвали своите футболисти след последния мач на отбора за календарната година, в който победиха Пирин Благоевград с 3:0. 

„Мисля, че първото полувреме беше по-добро от второто, просто през второто реализирахме ситуациите, които имахме. Нищо необичайно за нашия отбор. Искам да благодаря на моя щаб, на Косьо Мирчев, на Тодор Кючуков, на целия щаб, искам да благодаря на футболистите, които изпълняваха това, което искам, и иска да благодаря на публиката, благодарение на която Локомотив ще го има, иска и да благодаря на ръководството за това, което сторихме през годината. Сами вдигнахме летвата. Имаме нашите спортно-технически грешки, но тези рекорди са благодарение на публиката и Локомотив ще го има благодарение на публиката“, заяви той.

„Годината свършва, сега ще пожелая на всички весели празници и ще видим какво ще дойде през новата година“, каза Томаш за бъдещето си.

„Отборът се опита да достигне феновете. Донякъде успяхме, донякъде – не. Ние сами вдигнахме летвата, сами си поставяхме мечти и ги следвахме. Дойде разочарование, което го има, когато си поставиш по-високи цели. Надявам се през новата година нещата да бъдат много по-добри. Нямам никаква информация, този въпрос не е към мен“, каза Томаш за футболистите на Локо Пд, за които се спекулира, че могат да бъдат продадени.

Чисто спортно-технически, мисля, че всеки един отбор показа уважение към Локомотив за начина, по който играеше. Миналата зима в клуба се случиха неща и ние променихме стила и начина си на игра. След лятото се наслаждавахме на футбола, който искаме да играем. Първоначално съперниците не успяваха да ни разгадаят, но след това успяха да се нагодят. В малко мачове ние не сме били водещият отбор и тимове като Лудогорец, ЦСКА и Левски показаха уважение към нас с начина си на игра. Ние сме разпознаваеми. Цяла България като погледне Локомотив, знае как ще играе Локомотив. Оценявам и моята грешка, че в някои мачове трябваше да играем само за резултат, но по този начин мога да изградя качества у футболистите“, добави още той.

„Бих се поклонил на тази публика. Нея не я интересува треньор, собственици и футболисти, нея я интересува отборът, без значение в какво състояние е. Аз имам договор и го изпълнявам“, завърши Томаш.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ