X7 е най-купуваният „баварец“

BMW X7 е най-големият автомобил и на марката и най-търсеният “баварец” на пазара на нови коли у нас.

731 BMW-та продадени у нас за 9 месеца

Продават се най-много нови BMW-та с дизелови двигатели

Най-големият и помпозен модел на BMW в актуалната гама е същевременно и най-купуваният нов автомобил на марката у нас от началото на годината. За първите 9 месеца в България са продадени 81 екземпляра от модела X7, който излезе на пазара през 2019-а и веднага се превърна бестселър. На второ и трето място в класацията за най-търсените от потребителите нови “баварци” са други популярни X модели - BMW X5 (76 броя) и BMW X6 (64 броя). Половината от купените у нас нови коли с марката BMW през тази година са от категорията SUV.

Близо двойно се увеличава търсенето на електрифицирани автомобили BMW. Почти всички модели на марката вече се предлагат с хибридни варианти тип Plug-In със зареждане от контакт и клиентите имат широк избор. Нарастват и продажбите на спортните M-модели.

Дизеловите двигатели продължават да са предпочитани от купувачите на нови коли BMW. От продадените у нас през тази година “баварци” с такива мотори са 55% от автомобилите. Тук реално има спад, защото само преди няколко години дизелът съставляваше над 80% от продажбите. Електрифицираните модели са 6%, а бензиновите - 39%.

Много висок е делът на автомобилите BMW със задвижване на четирите колела. 85% от продадените нови коли на марката са оборудвани с интелигентна система за двойно предаване xDrive. На пазара на нови мотоциклети BMW отчита 78 закупени екземпляра за първите 9 месеца на годината. Традиционно най-предпочитани от клиентите остават големите боксери. Начело в класацията за потребителско търсене са моделите R 1250 GS, G310 R и R 1250 Adventure.

Коментари

Задължително поле