Автомобил на военните се вряза в протестиращи в Каракас, няколко души са ранени

Венецуелският министър на отбраната обяви, че е осуетен "незначителен" опит за преврат

Автомобил на военните се врязал в протестиращи в Каракас, предава AFP.

В резултат на инцидента няколко души са ранени пред военната база „Ла Карлота“ в столицата Каракас. Днес опозиционния лидер Хуан Гуайдо се обърна към военните в апел да го подкрепят в борбата му за сваляне на Николас Мадуро.

Пред базата се събраха демонстранти в подкрепа на Гуайдо, по-рано през деня полицията използва сълзотворен газ срещу протестиращите.

Венецуелската армия осуети днес "незначителен" опит за преврат, заяви министърът на отбраната генерал Владимир Падрино, цитиран от ДПА. Армията даде "незабавен отговор" на заговора, посочи Падрино в обръщение по националната телевизия. По думите му близо 80 процента от войниците, участвали в опита за преврат, били "подлъгани" и се върнали в казармите по заповед на командирите си.

Висшето командване на въоръжените сили продължава да е "вярно на конституцията", увери министърът на отбраната, след като по-рано днес членове на Националната гвардия откликнаха на призивите на опозиционния лидер Хуан Гуайдо да въстанат срещу президента Николас Мадуро.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка