Арабските страни са разделени за бомбардировката в Сирия

Арабският свят излъчи противоречиви послания във връзка с нанесения тази сутрин ракетен удар по територията на Сирия, предаде Ройтерс.

Въздушните удари на САЩ, Франция и Великобритания по сирийски военни цели може да дадат възможност на тероризма в региона да се засили, заяви иракското министерство на външните работи.

Египет е дълбоко обезпокоен от увеличилото се напрежение около Сирия, заяви египетското министерство на външните работи.

Катарското ръководство подкрепи военната операция на САЩ и съюзниците им в Сирия, съобщи телевизионният канал "Ал Джазира", като се позова на министерството на външните работи на емирството.

Официален Рияд подкрепи военната операция, проведена в нощта на петък срещу събота от САЩ и съюзниците им срещу Сирия, съобщи телевизионният канал "Ал Арабия", като се позова на саудитското министерство на външните работи.

Ливанският президент Мишел Аун осъди нанесените въздушни удари от чужди държави по Сирия. Както съобщи телевизионният канал "Ал Манар", той подчерта, че те "не спомагат за политическото уреждане на кризата".

Коментари

Задължително поле