РЗИ установи завишени стойности на манган във водата в Перник Не се препоръчва продължителен прием

Великобритания обмисля да забрани нискоквалифицираната работна ръка на Острова Решението на Борис Джонсън ще засегне хиляди българи

Бюджетът на София от 1,722 млрд. лв. влезе за разглеждане в СОС

Орландо Блум ще озвучава принц Хари в пародиен анимационен сериал за британското семейство

Зрелищен арест на българин в Германия, застрелял сънародник с 14 куршума

Петима фенове на „Левски“ на срещата с Борисов, обявиха имената им

Кола се удари в стълб на столично кръстовище, един човек загина

Намаляха и птиците на язовир „Тича“

Решават за грипна ваканция в петък

Трима руски граждани с обвинения за отравянето на Емилиян Гебрев

Карлос Контрера след СОС: София няма проблем с водата. Не си играйте със страховете на хората!

Шестима са ранените при верижната катастрофа с трамваи (СНИМКИ)

Финансовото министерство предлага намаляване на държавните такси за хазартните оператори

Белият дом отбеляза 15-годишнината на Тръмп и Мелания с невиждана снимка

Фолксваген плаща глоба от 196,5 милиона долара

Атомните подводници са апокалипсисът на света След тях идва първобитно-общинният строй

Може ли някой да си представи краят на света – като хипербола или химера от бъдещето? Не е трудно, ако сте наясно с колосалните ударни възможности на съвременните атомни подводници. За несведущите само ще кажем: пред тях ужасите от култовата US лента “Апокалипсис сега” на Копола са като анимаоционно филмче. Една атомна подводница може да обиколи земното кълбо и да ви изненада отзад като в турска баня.След това да се върне в изходна точка, откъдето е тръгнала без да я забележат. Преди 4 г. най-новата руска подводница стоя няколко часа на 1 км. от Ню Йорк и си тръгна необезпокоявана. Една единствена такава с един залп е в състояние да унищожи половината земно кълбо. И най-съвършената ПРО може да неутрализира максимум 60% от ракетите при масиран ядрен удар. Останалите 40% са достатъчни да докарат световния апокалипсис. А сега си представете следния сценарии. Няколко атомни лодки от дъното на окена изстрелват балистичните си ракети с далекобойност 10-15 000 км. А има и такива, които летят с 30 000 км./ч. Известно време след пуска изплуват. Когато екипажите им излязат навън, ще видят, че са единствените човеци на земята.Тогава започваме от първобитно-общинния строй.

„Борей“ преодолява
всяка ПРОтиворакетна отбрана

„Борей“, подводница

Стратегическите атомни ракетоносачи от клас “Борей” имат водоизместимост 24 000 т. . Дължината на корпуса е 170 м, а широчината- 14 м. Всеки носи 16 междуконтинентални ракети с твърдо гориво “Булава” с далечина на полета 11 000 км, снабдени с 11 разделящи се бойни части с индивидуално насочване към целите. Подводниците разполагат и с шест торпедни тръби. Потапят се на дълбочина от 480 метра, като изкарват в океана до 100 дни и развиват скорост от 29 възела под вода.Тези подводни крайцери са проект от 4-то поколение и са без аналог в света. Такива подводници още никой не е строил. Одобрено е строителството на серия от осем корпуса, обсъждат се още два. Това е и изцяло първият руски модел подводница, проектиран след разделянето на СССР. “Борей” е серия от ядрени подводници с балистични ракети. Работата по най-новия модел “Княз Владимир” бе стартирана съвсем скоро. Москва се надява да замени старите си подводници от съветско време – “Тайфун” и “Делта” III с машините от новия клас Борей.
Атомните подводници “Борей” с помощта на ракетното си въоръжение са способни да “преодолеят” всяка система за ПРО”, заяви вицепремиерът на РФ Дмитрий Рогозин. Генералният директор на ЦКБ “Рубин”, разработило проекта “Борей”, Игор Вилнит пък отбеляза: “Дори и един кораб може да се задейства по такъв начин, че всичко ще бъде решено. Такава е бойната му мощ.”

„Охайо“ бе на о. Гуам миналата година

„Охайо“ подводница

Миналата година САЩ за първи път след края на 80-те изпратиха на о. Гуам стратегическа атомна подводница от серията “Охайо”, въоръжена с балистични ракети. За респект и сплашване. Причината пак бе напрежението със Северна Корея заради ядрената й програма и искрите, които прехвърчахатогава с Китай във връзка със ситуацията в Южнокитайското море. Дали това ще се случи пак, за да има възпиращ ефект спрямо севернокорейският милитаризъм, предстои да видим.Тогава за първи път бе дадена възможност на японски и южнокорейски военни да влязат и разгледат подводницита. USS Pennsylvania бе една от 14-те подводници клас”Охайо” на въоръжение във ВМС на САЩ. Тя е въоръжена с 24 ядрени ракети, всяка от която е с множество самонасочващи се глави, които поразяват различни цели. Подводниците се отличават от предшествениците си с мощен боен потенциал и повишената скритност на плаване, което ги прави трудно откриваеми. Първите осем подводници от серията първоначално бяха снабдявани с ракети “Трайдънт-1”, след това четири от тях бяха превъоръжени с крилати ракети “Томахоук”. Останалите получиха на въоръжение ракетите “Трайдънт-2”. Подводниците от типа “Охайо” са основата на стратегическите настъпателни ядрени сили на САЩ. “Охайо” е с водоизместимост почти 19 000 тона. Дълга е 171м, екипажът е от 100 души. Развива масимална скорост под вода между 24-28 възела.

Най-голямата е „Акула“,
с басейн и сауна

„Акула“ подводница

Най-голямата подводница в света е руска. Тя е по проект 941 клас “Акула”/по американска класификация- “Тайфун”/ Размерите й са гигантски: дължина – 173 м., широчина – 23 м., водоизместимост – 48 000 тона. Потапя се на дълбочина до 500 м. Екипажът е 150 военни моряци,от тях 50 са офицери. Може да плава под двода до 180 дни. Всяка подводница от този клас е въоръжена с 20 междуконтинентални балистични ракети с твърдо гориво с общо над 200 ядрени бойни глави с боен радиус 10 000 км. Всяка ракета тежи 9 т и е с разделяща се бойна част с индивидуално насочване на 10 бойни блока към зададените цели. “Тайфун” разполага и с ядрени торпеда. Подводницата се задвижва от два атомни реактора и две газови турбини.
За да си почива екипажът, който не е на дежурсво, на подводницата има малък басейн, солариум, сауна, спортна зала с гимнастичеки салон и кът за домашни любимци. “Акула” може да разбива лед с дебелина над 2 м. По време на Студената война подводниците “Тайфун” оперират във водите на Северния Атлантик. За да изпълнят бойна задача, не е било нужно да са под вода или в открито море. Подводниците са могли да изстрелят балистичните си ракети и от доковете, където са на пристан. Така ракетите изминават най-краткия път през Арктика до САЩ. Военни експерти твърдят, че една подводница е способна да унищожи с ракетите си живота на половината земно кълбо.

„Вирджиния“ води и скрити спецоперации

„Вирджиния“ подводница

Американските атомни ударни подводници от клас “Вирджиния” засега са общо 10. Четири от тях “Калифорния”, “Хавай”, “Тексас” и “Северна Каролина” са в базата Пърл Харбър на Хавайските острови. Цената на една е $2,5 млрд. Плановете са да бъдат построени поне още 20. “Вирджиния” е с водоизместимост от 7800 т, дълга е150 метра. Екипажът е 130 души. Подводницата може да се потапя на дълбочина до 250 м и да развива скорост от 25 възела, или 46 км/ч. Въоръжена е с торпеда и крилати ракети “Томахоук”. Този тип подводници нямат класически перископи, а са оборудвани със специална цифрово-електронна апаратура.
Преди някоко години руснаците изгониха от техни води в Баренцово море една “Вирджиния”. Тогава към мястото бе изпратена специална групи за борба с подводници, включително самолет Ил-38. Руските военни се свързаха с командира на американската подводница и след 30 минути разговор, не е ясно какво са си приказвали, US лодката обърна курса. Десетата “Вирджиния”- “Минесота” е построена за 5г. в корабостроителницата “Хантингтон Ингаллс индастриз”. Водоизместимостта на “Минесота”, вариант “блок II”, също е 7800 т. “Вирджиния” са предназначени за извършване на самостоятелни операции против подводници и надводни кораби на противника,за скрито провеждане спецоперации в маловодни райони, нанасяне на удари по земни цели с крилати ракети, осигуряване на охрана на бойни кораби и т.н.

„Казан“ е направена в най-голямата
сграда на Европа

„Казан“ подводница

На 30 март т.г. бе пусната на вода най-новата руска атомна подводница по проект 885 “Ясен”- “Казан”. Когато “Казан” започна бавно да излиза от цех №53 в завода в Северодвинск, на 1200 км. от Москва, започнаха да вият корабните сирени. А цех №53 е най-голямата сграда в Европа, в която се правят едновременно 4 атомни подводни крайцера. Когато витлото на замаскирания с брезент и радиопоглъщащи плочи кораб пресече прага на цеха, подводницата спря. Тя остана така едно денонощие, за да покаже на чуждите спътници-разузнавачи, че Русия е произвела втория и най-съвременен кораб от серията многоцелеви ударни субмарини. “Казан” не е по-евтин от US подводниците. Струва $ 3,5 млрд. Корпусът е от високоустойчива стомана с понижени магнитни свойства. Затова “Казан” се потапя на повече от 600 м (обикновените достигат до 300 м), което я прави недосегаема за съвременните оръжия срещу подводници. Максималната скорост е над 30 възела (60 км/ч). Ракетният отсек е с осем универсални ракетни шахти за 32 противокорабни ракети “Оникс”. На базата на тази ракета се разработва хиперзвуковият ударен комплекс “Циркон”. В същите универсални пускови установки могат да бъдат поставени далекобойни крилати ракети “Калибър”. Те за първи път демонстрираха възможностите си в хода на сирийската кампания, когато удариха “Ислямска държава” от 2500 км. разстояние.

„Морски вълк“
се потапя на 600 м

„Морски вълк“ подводница
Подводниците “Seawolf”/морски вълк/ са предвидени да установят доминация на американците под вода. В края на 80-те ВМС на САЩ са пред криза. Руснаците получават разузнавателна информация, че техните подводници могат да бъдат проследявани по звука на витлата и търсят начин да ги усъвършенстват. Японската “Тошиба” продава модерни витла и ефектът скоро се усеща.Руските “Акула” стават много по-тихи, могат да се гмуркат на 600 м. Американските от клас “Лос Анджелис” по това време могат само до 200 метра. Затова щатският флот отговаря с амбициозен план – създаването на подводници с ядрени глави, които да отговорят на предизвикателството. Подводните кораби от “Seawolf” са конструирани да бъдат по-тихи и да се потапят по-дълбоко. Мощността на турбините е 52 000 к.с.
Така подводницатга развива скорост от близо 65 км/ч (35 възела). Сонарните им системи засичат различни заплахи, сред които и мини. Те са ловци и под вода с осем торпедни цеви и са много по-тихи от “Лос Анджелис”. Финансовите параметри обаче не са изгодни за САЩ. За строителството на 12 подводници от този клас са нужни $ 33 млрд. Въпреки че са произведени три подводници “Seawolf”, щатският флот има ползи от тях.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (16)

 1. Кво се занимавате с краварските подводници. Дали са най-технологичните или не не ни интересува. Тази платена статия има за цел да представи руската военна мощ и да пропагандира руския режим. Така, че моля ви спестете ни половинчатите уводи и умопобърканите заключения и промивайте мозъка на българите само с руска техника, па макар и допотопна като цяло. След това ще ги накараме сами да искат да ги анексираме, а мислещите, можещите и задоволените ще ги обвиним за нещо и ще ги заключиме. Аз примерно освен нагласен пост ще искам и двама трима лакей да ми прислугват ама на руски цени-100$ на месец минимална заплата…добре ли е ?

  1. Фалшив, оди си бий един пармак.
   Колкото и да не им се иска на кравари, англосаксонци и чифути, но от тях няма да зависи нищо, защото отиват в канала. Иде ред на славяните да ръководят този свят, а Русия ще е авангарда.

   1. Прав си. Ще е авангарда на износ на газ, въглища и проститутки. Може да купи един два вестника и да анексира някоя територия от някой съсед и до там. Добре, че си излъга съседите на времето, че сега е заобиколена от страни от бедни, по-бедни от нея. Пример за това какво следва ако си с Русия.

 2. много добре написано. и аз искам един за копейки да ми работи. само не забравяй г-н блъсков да му се отплатят и да му направят паметник в някое село, че колкото пари е взел и колкото статий ще изпише жална им майка на еврогейците. всяка седмица с различна статия разпада запада.

 3. От далеч мирише на платена статия.. Ракети и подводници…къде е им мирната техника? Трудно се живее с такава нация …

 4. Хора които мразят братята си не са хора …
  СЛАВА НА ВЕЛИКА БРАТСКА РУСИЯ !!! НАЙ ВЕЛИКАТА ДЪРЖАВА НА ЗЕМЯТА !!! НАШИ БРАТЯ ПО КРЪВ И РЕЛИГИЯ !!! ОСВОБОДИЛИ НИ ОТ ТУРСКИЯ ЯТАГАН !!!СЛАВА НА ТРЕТИЯ РИМ !!!
  ВАНГА : РУСИЯ ЩЕ ВЛАСТВА НАД СВЕТА !!!

  1. Ха ха ха ха !!!

   СТРАХОТНИ ВИЦОВЕ пише Труд!!!

   СМЯЯЯЯХ!!! Ама смях!!!

   Да започнем със СКОРОСТТА!
   1 възел = 1.6 километра
   При това ЗА 1 ЧАС !!!

   На КОМУНЯШКИТЕ ТИКВИ им се ще, щото Хамериканските подводници да тръгнат да ПРЕСЛЕДВАТ пиздостанските подводници!
   (ПИЗДОСТАН е държава във Азия, чието основно „производство“ са ПИЗДИТЕ – т.е. ПРОСТИТУТКИТЕ!)

   Е НЯМА ТАКЪВ ВИЦ!

   ТЪПИ СаВЕЦКИ КРАТУНИ,
   1.
   НИКОЙ няма да търси противниковите подводници!
   От спътниците се засичат с точност до 30 метра!
   При това на дълбочина 200 м!
   След което НАТАМ се изстрелва АТОМНА БОМБА!
   Атомната бомба ПОРАЗЯВА с радиус 80 КИЛОМЕТРА и дълбочина 2 КИЛОМЕТРА!

   Ако пък ОБЪРНЕМ ВНИМАНИЕ, че ВСИЧКИ ПИЗДОСТАНСКИ ПОДВОДНИЦИ задължително изстрелват ракетите си САМО НАПРЕД (т.е. обърнати ПО ПОСОКА НА ДВИЖЕНИЕТО)
   то става ясно, че 15 минути преди времето на „изстрела“ подводницата не само е „видима“, но дори се знае и СЛЕДВАЩИТЕ 15 мин в каква посока ще „плува“!
   ГЛУПАЦИТЕ от Труд вече написаха, че „ракетите се движат с 30 ХИЛЯДИ КИЛОМЕТРА Ш ЧАС“!

   Сега можем и сами да сметнем, че ракетата трябва да е на максимум 10 хиляди километра от целта ИЛИ ПО-БЛИЗКО!
   Т.е. ПРОТИВОРАКЕТАТА ще достигне до нея за ПО-МАЛКО от 20 минути! (НАЙ-МНОГО!)

   ДОРИ И СЛЯПА да е противоракетата и да падне на мястото на „изстрелването“ – от подводницата ще останат само ПИЗДОСТАНСКИТЕ МАТРОСКИ ШАПКИ!

   2. Досега ВСИЧКИ ПИЗДОСТАНСКИ ПОДВОДНИЦИ са „стреляли“ САМО И ЕДИНСТВЕНО от баренцово море по камчатка!
   Ако Труд продължава да е ГЛУПАВ – ще обясня:
   БАРЕНЦОВО МОРЕ Е ДЪЛБОКО 200 метра.
   За да НЕ ЗАДЕРЕ ДЪНОТО – подводницата се потапя на 150 метра!
   150 метра е ДЪНОТО (килът) на подводницата! Ама СТАБИЛИЗАТОРЪТ ((управлението) на подводницата е на 90 м!

   Т.е. ИСТИНСКАТА ДЪЛБОЧИНА НА „изстрела“ на пиздостанските подводници е 100 м МАКСИМУМ!

   А сега ВИЖТЕ т.1

   Какво става с „невидимостта“ на пиздостан???

   3. НАЙ-СЛАБОТО МЯСТО на пиздостанските подводници е КОНТЕЙНЕРЪТ!
   Контейнерът „изплува“ заедно с ракетата НАД ВОДАТА, отваря се и едва СЛЕД ТОВА се задействат „двигателите“ на ракетата

   Ха не е изплувал, ха не се е отворил, ха ракетният двигател се е „самозапалил“ по-рано – ха от пиздостанската подводница са останали само матроските шапки!

   Има и 4, и 5 , и 100

   Ама НЕ МИ СЕ УЧАТ ТЪПИТЕ ТРУДОВаЦИ, пишещи СМЕХОРИИ!

   Само ДЕБЕЛО ДА ПОДЧЕРТАЯ:
   ПРОТИВОРАКЕТИТЕ НА САЩ са около 5 ПЪТИ ПО-БЪРЗИ от най-бързата ракета на пиздостан!
   (просто защото са много ПО-ЛЕКИ – превозват МАКО ВЗРИВ и МНОГО ГОРИВО!)
   Ето затова ПИЩЯТ кремълските ПИЗДИ – ДА НЯМА ПРОТИВОРАКЕТИ ПО ГРАНИЦИТЕ ИМ!

   Ама ИМА! И ще ИМА ВСЕ ПОВЕЧЕ!

   Ето така КИТАЙСКАТА БЕНЗИНОСТАНЦИЯ ще стигне в развитието си до положението
   БАНТУСТАН ПИЗДОСТАН!

 5. Както е видно и от тази статия, Русия (СССР) винаги само е догонвала USrael, а не обратното и това ясно показва кой е агресорът и кой само се защитава като прави абсурдна евентуално ядрено нападение срещу себе си. Без война усраелците не могат да изкарат и 10 години, с все сили се опитват някой друг обаче да воюва с Русия и Китай, но такива мераклии няма. Надеждицата на наглосаксите е само да скарат някак двата си главни противника, но те не показват симптоми да са тежко откачили. Същевременно в USrael вече събарят паметници и белите американци скоро ще хванат за крадливите вратлета либерастите. Дано оцелее Тръмп, за доброто на Щатите е да разгони паразитните фонансови акули и да се разбере с Китай и Русия.

 6. Каква поръчкова статия, какви пет лева.Това си е самата истина.Руснаците няма никога да допуснат някой да ги изпревари във военно отношение, те останаха последния бастион на мира, американците изкупиха държавниците и подпалиха света- примери, колкото щеш и то пресни.

  1. Как няма да останат последни… Преди имаше десетина соц страни, които помагаха на СССР да пази мира, ама лошия запад ги научи, че телевизорите не само могат да бъдат цветни, ами и с дистанционо, че колите могат да имат и климатици, че кренвирши, сирене и салам могат да се продават не само в четвъртък, че портокали има и след Коледа, че няма нужда безлихвено да си държиш парите в държавната банка петнадесет години, за да си купиш кола, че… Абе лош запад! Лош, лош!!!!!!!! И все иска да завзема територии. А, всъщност май Русия беше със зелените човечета в Украйна. Няма значение. ЛОШ ЗАПАД!!!

   1. Естествен коментар за човек, който пише за неща, от които явно нищо не разбира, свежда всичко до цветните телевизори, защото за него по-важно нещо от телевизора няма, и изобщо освен за джоба си, не се сеща за нищо друго, особено пък за обществото, за което пише и за което на практика са предназначени неговите глупости.

   2. Разбира се, че е лош комунизма, защото както си рекъл пендел държеше си парите в банката без лихва години наред, но пък сега в светлия капитализъм или нямаш пари в банката или и дължиш или пък ЧСИ те рекетират. А иначе като Ви слуша човек, комунизма е замръзнал в чугунените ви чутури, само в Китай се е развил. Леелее колко де били и о лигофрени скитат по този свят, че и пишат коментари.

    1. Аз пари си имам. Че даже отдавам ника с които пиша на руските тролове. Те горките както се вижда акъл нямат за две стотинки, та в условията на тежкия лош капитализъм са принудени от паразитизъм да се преориентирът към крадене и мършоядство.

   3. Де Бара Добър запад ,понеже стана дума за месо и храни , по времето на социализма (не казвам комунизъм че не е имало )нямаше банани и портокали , такава беше политиката да се яде това което се произведе тук ,това лошо , но тогава българина консумираше 83 кг. чисто българско месо ,а сега между 15-20 кг. внос незнайно от къде , тогава имах кола форд таунус закупена след работа в чужбина ,но тя нямаше климатик такива бяха технологиите

 7. Уважаеми форумци когато пишете своите писания се въоръжете и с малко знания . Драги путараш или който и да си трябва да научиш следното :
  Първо – има два вида МИЛИ сухопътна и морска .
  сухопътната миля равна на 1602 метра
  морската миля равна на 1852 метра
  Понеже по въпроса се говори за морски съдове е редно да се борави със морската миля тоест 1852 метра .
  Благодаря ви ако сте прочели писанието ми . И пишете нещо сериозно а не само да се надприказвате .

 8. Мисля, че сухопътната миля е с дължина 1609, а не 1602 метра

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.