Бившият шеф на предизборната кампания на Тръмп получи още 43 месеца затвор

Снимка: Уикипедия

Бившият ръководител на предизборната кампания на Доналд Тръмп Пол Манафорт бе осъден на още 43 месеца лишаване от свобода по две обвинения в конспирация, съобщава американското издание Washington Examiner. От медията припомнят, че миналата седмица в щата Вирджиния Манафорт получи 47 месеца затвор , след като бе признат за виновен по обвинения в укриване на милиони долари, постъпили от чужбина.

Изслушванията за обвиненията в конспирация се състояха във Вашингтон, окръг Колумбия, и се отнасяха за извършване на престъпления срещу САЩ и възпрепятстване на правосъдието. За последното Манафорт призна вината си още миналата година.

Обвиненията за данъчни измами и обвиненията в конспирация произтичат от разследването на специалния прокурор Робърт Мюлер относно предполагаемото споразумение на президента на САЩ Тръмп с Русия по време на кампанията му за Белия дом през 2016 г.

Манафорт се присъедини към кампанията на Тръмп през март 2016 г., по време на основната му битка срещу сенатор Тед Круз, и я напусна през август същата година, преди победата на кандидата на Републиканската партия. Той беше арестуван и обвинен в разследването на Мюлер през следващата есен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят