Брак без право на развод

За съжаление и в армията често се случва като в семейния живот. Ако семейната половинка ви омръзне и вече не ви допада в леглото или не се справя с домашните задължения, спокойно може да се разведете. Докато във войската не е така. Въоръжение се купува, особено изтребители, с перспектива да се използва поне 30-40 г. без право да се сменя. При семейния развод плащате само адвокатски разходи. Ако пък армията започне през година две да сменя системите си на въоръжение, тогава държавата ще фалира. Тъй като става дума за разходи в милиарди левове.

И това не е всичко, както се казва в рекламите на телешопа.

Всяка нова оръжейна система изисква и смяна на инфраструктурата, логистичното осигуряване, а също така и подготовка и обучение на състава, който ще я използва. А който е бил в казармата, прекрано знае, че това са Сизифовски мъки. Армията по принцип е консервативна система, която болезнено възприема всяка промяна. И така би следвало да бъде, тъй като е стожер на държавността.

В този смисъл на сегашното правителство няма да му е леко. не задължава сегашния с нищо. Това е становището на професионалистите. Все пак 19 членна комисия от МО, икономическото ведомство, ДАНС, военното разузнаване и ВВС се е подписала под протокола, начело със сегашния командир на ВВС ген. Цанко Стойков. Ако тяхната дума не тежи, здраве му кажи. Кабинетът може да избере както първия, така и последния в подреждането. Но как ще обясни на хората, че харчи техните левчета за нови или стари самолети, в зависимост от избора.

 

Коментари

Задължително поле