Бургаски художник подреди изложба в НС

Четири метрови платна с плажа на "Градина" изложени в Калифорния

Четири метрови платна, изобразяващи плажа с чадърите на къмпинг "Градина", са изложени в Калифорния, в централния офис на голяма компания. Те са дело на Георги Андонов, който живее и твори в Бургас. Наскоро художникът откри изложба в Народното събрание, където представи портрети на български владетели. Авторът бе поздравен лично от председателя на Парламентарната комисия по култура и медии- Вежди Рашидов.

Андонов има интересна биография- завършва Националната художествена академия през 1995- та, а година по- късно открива своя собствена галерия в Бейрут, Ливан. Там живее 11 години и се запознава със съпругата си. После започва работа с галерии в Лос Анджелис, Дубай и др. Разкрива, че в Америка е пробил с българското море.

За изложбата в парламента, идея му дал бургаският депутат от ГЕРБ Димитър Бойчев.

"Това е много стара тема, която исках да правя- българските царе. Винаги съм имал носталгия и афинитет към тази епоха. Затова и изложбата се казва "ДНК", т. е. нашето ДНК. Тя е една препратка към поколенията, тема за размисъл за това как ние се чувстваме и кой към кое ДНК принадлежи", коментира творецът пред "Труд".

Георги Андонов адмирира факта, че в Бургас ще се разкрива филиал на Художествената академия и дори планува там да запише дъщеря си.

В момента рисува картини за Марбея, Палма де Майорка,както и за Дубай.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура