Българи и британци на бал в Лондон

Главнокомандващ на военноморския флот откри събитието

Инициатор и организатор бе лорд Евгени Минчев

Със силно патриотично начало започна годишният Британско-Български Бизнес Бал в Лондон. Създателят и организатор на благотворителното събитие лорд Евгени Минчев изрецитира “Аз съм българче”, което вдигна на крака близо 250-те присъстващи. Церемониал майсторът Алан Мият представи почетния гост на вечерта адмирал-лорд Уест ъф Спидхед ,който отправи благодарствено послание към гостите.

Адмирал Уест е една от най-влиятелните фигури във Великобритания, отговарял е за сигурността на страната, бил е началник на военноморския флот в правителството на министър председателя Гордън Браун. С бурни аплодисменти бе посрещнат и председателят на Организационния комитет бизнесдамата Елена Кристиано, на чиято маса седяха авторът на валутния борд на Хонг Конг Джон Грийнууд - носител на Ордена на Британската Империя и доскорошният президент на Кралската бижутерийна компания Garrard Ерик Диърдорф.

След официалните речи на висши военни и ангажирани с дейностите на Британския Кралски Легион, на гостите бе предложена благотворителна томбола с награди и предмети от големи британски компании. Сред тях бижута на Батлър и Уилсън, папийонки на Търнбул и Ейсър, чек за процедури в салона на Хиро Мийоши в хотел Риц, продукти на Christian of Roma, парфюми и други. Есил Дюран изпълни пет от своите прочути песни и вдигна на крака присъстващите с хита си “Леле, Яно”. След нея великолепна изява направиха последователно Дарко Релушкоски и британецът Дон Уилсън.

Бяха раздадени годишните награди Friend of Bulgaria, които този път отидоха в ръцете на дизайнера Артур фон Чехович, бизнесдамата Кармел Грийнууд и Александра Сайкс. Според легендата Сайкс е била женена за синовете на трима южноамерикански президенти и доброто общество на Лондон потвърждава, че това е истина.

Танците и бизнес общуването продължиха до късните часове в престижния район Мейфеър, на крачка от Бонд стрийт. Всяка от масите бе наречена на името на български манастир, съответно Рилски, Бачковски, Роженски, Боянски и прочие.

Следващата голяма изява на лорд Минчев са наградите Fashion Idol, които ще се проведат в София на 1 ноември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл