Пари от оперативните програми ще бъдат пренасочени за борба с пандемията Държавата купува още 30 000 теста за Covid-19

Защитни екрани пазят от зараза чиновниците в община Павликени

Масовото тестване в Банско се отлага за следващата седмица

Първа жертва на коронавируса в Сливен

Шофьор постави табели от жигула на рено

Пълна забрана за движение по Великден в Северна Македония

Звезда в гимнастиката стана порно актриса

Пробното преброяване на населението ще е само електронно То ще се проведе от 20 до 30 април

Мъж наруши повторно карантината си в Исперих Грозят го лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 000 до 50 000 лв.

Евакуираха блок в Шумен заради граната Час и половина на въздух

“Булгаргаз” предложи 6,67% по-ниска цена на газа за май

Разкриват нови офиси на бюрата по труда в по-големите градове

Изнудват созополчанин с 3 бона, снимал си половия член Екшън до футболния стадион в късна доба, залавят "секси дама", която се оказала мъж

Мебелен цех горя в село Кулата, подозират палеж

1786 болни от COVID-19 за ден в Русия, общият брой на заразените в страната е 11 917

Варна отново става гурме столица "Фестивал вино и храна" представя Черноморска кухня

В трите фестивални дни варненци ще се насладят на изискани вина и авторски блюда, приготвени от натурални продукти.

За три дни Варна отново ще се превърне в гурме столица на България. От 12 до 14 април във Varna Mall жителите и гостите на града ще опитват гроздови еликсири и отбрани блюда от натурални продукти в рамките на VII „Фестивал вино и храна“. Организират го Българската асоциaция на сомелиерите и виноценителите /БАСВ/ и Българската асоциация за кулинарна култура в партньорство с община Варна. Със свой щанд ще участва и Министерството на туризма.

40 изби и вносители на вина, както и множество производители на храни ще представят богата палитра от продукти за всеки вкус. „Сред участниците има десетина дебютанти от страната и чужбина. Стремим се да продължим традициите на дегустациите от 30-те години на миналия век, като винаги целта ни е да представим повече вина на по-широка публика“, обясни Стефка Свещарова, председател на БАСВ.

Освен от елитните вина, посетителите ще бъдат изкушени и от авторските менюта на гост-готвачите във фестивалната гурме-зона „Ресторанта“, организирана от шеф Петър Йоргов. Майсторите ще готвят на живо с биопродукти. Специален акцент ще е промоцията на бранда Черноморска кухня, върху който работи екип от няколко страни от региона.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.