На 22 април 2019 да почерпят

Краят на евтините коли Малките модели скоро ще бъдат изместени от устрема на производителите към електромобили

Меркел заслужава висш пост в ЕС, смята Юнкер Канцлерката била произведение на изкуството

Сергей Меркюри и Никеца Джагър разтърсиха „Гласът на България“

Стево Пендаровски печели първия тур от президентските избори в Северна Македония, по първоначални данни

Задържаха микробус, превозвал експлозивите за атентатите в Шри Ланка

Тежки глоби от ЕК заради „зеления“ хаос в Натура 2000 Министерският съвет отлага промените в Закона за биологичното разнообразие, които са единственият изход от ситуацията

Комикът Владимир Зеленски води със 73,2% според първите данни от президентските избори в Украйна

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 22 април 2019

Банките стават клиент №1 на колекторските фирми Събирачите на дългове се готвят да изкупят банкови вземания за още над 500 млн. лева

Най-много катастрофи стават привечер

Пускат през есента отсечката между Ябланица и Боаза

Всички задържани след спецакцията срещу ало измамници в Горна Оряховица остават в ареста

Над 200 жертви взеха 8 атентата в Шри Ланка (обзор)

Над 3000 дървета засадиха 150 доброволци от „Джи Пи Груп” Дружеството участва в проекта Новата гора

Варна отново става гурме столица "Фестивал вино и храна" представя Черноморска кухня

В трите фестивални дни варненци ще се насладят на изискани вина и авторски блюда, приготвени от натурални продукти.

За три дни Варна отново ще се превърне в гурме столица на България. От 12 до 14 април във Varna Mall жителите и гостите на града ще опитват гроздови еликсири и отбрани блюда от натурални продукти в рамките на VII „Фестивал вино и храна“. Организират го Българската асоциaция на сомелиерите и виноценителите /БАСВ/ и Българската асоциация за кулинарна култура в партньорство с община Варна. Със свой щанд ще участва и Министерството на туризма.

40 изби и вносители на вина, както и множество производители на храни ще представят богата палитра от продукти за всеки вкус. „Сред участниците има десетина дебютанти от страната и чужбина. Стремим се да продължим традициите на дегустациите от 30-те години на миналия век, като винаги целта ни е да представим повече вина на по-широка публика“, обясни Стефка Свещарова, председател на БАСВ.

Освен от елитните вина, посетителите ще бъдат изкушени и от авторските менюта на гост-готвачите във фестивалната гурме-зона „Ресторанта“, организирана от шеф Петър Йоргов. Майсторите ще готвят на живо с биопродукти. Специален акцент ще е промоцията на бранда Черноморска кухня, върху който работи екип от няколко страни от региона.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.