Варна отново става гурме столица

В трите фестивални дни варненци ще се насладят на изискани вина и авторски блюда, приготвени от натурални продукти.

"Фестивал вино и храна" представя Черноморска кухня

За три дни Варна отново ще се превърне в гурме столица на България. От 12 до 14 април във Varna Mall жителите и гостите на града ще опитват гроздови еликсири и отбрани блюда от натурални продукти в рамките на VII "Фестивал вино и храна". Организират го Българската асоциaция на сомелиерите и виноценителите /БАСВ/ и Българската асоциация за кулинарна култура в партньорство с община Варна. Със свой щанд ще участва и Министерството на туризма.

40 изби и вносители на вина, както и множество производители на храни ще представят богата палитра от продукти за всеки вкус. "Сред участниците има десетина дебютанти от страната и чужбина. Стремим се да продължим традициите на дегустациите от 30-те години на миналия век, като винаги целта ни е да представим повече вина на по-широка публика", обясни Стефка Свещарова, председател на БАСВ.

Освен от елитните вина, посетителите ще бъдат изкушени и от авторските менюта на гост-готвачите във фестивалната гурме-зона "Ресторанта", организирана от шеф Петър Йоргов. Майсторите ще готвят на живо с биопродукти. Специален акцент ще е промоцията на бранда Черноморска кухня, върху който работи екип от няколко страни от региона.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Гурме