Венецуелски полицаи пребиха полски журналист в Каракас

Венецуелската полиция е нанесла побой над полски журналист в столицата Каракас, съобщaва „Ройтерс”. Това твърди синдикатът на медиите във Варшава, като споделят снимки на Томаш Сурдел след инцидента.

Сурдел работи във вестник „Газета Виборча”. В четвъртък вечерта той е бил спрян от полицейски екип за документна проверка.

По думите му, венецуелските служители на реда са покрили лицето му, ударили са го в главата и са го заплашили с оръжие. Министерството на информацията в Каракас не потвърди за инцидента.

Президентът Николас Мадуро обвинява чуждестранните медии, че преувеличават проблемите на страната, за да го очернят.

И други журналисти попаднаха под прицела на Венецуелкото правителство. Радиожурналистът Луис Карлос Диас беше арестуван с обвинение в съучастие за срива на електрозахранването в страната на 7 март. По-късно Диас беше освободен със съдебна заповед да не прави публични изявления.

Миналата седмица агенти на военното разузнаване арестуваха американския журналист на свободна практика Коди Уедъл и по-късно го депортираха, след като са го разпитвали за кореспонденциите му за дезертиране на военнослужещи.

Американският телевизионен журналист Хорхе Рамос също беше задържан по време на интервю с Мадуро и по-късно депортиран заедно с екипа си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка