На 19 юни 2018 да почерпят

Крал Кейн изведе Англия до драматичен успех

Младежи работят и почиват в луксозни морски хотели Холдингът „Виктория груп“ се грижи за възпитаници от дома „Майка Терезия“ и ателие „Прегърни ме“

Тръмп разпореди създаването на космическа армия

СЗО обяви геймърството за психично разстройство

Пороят отряза достъпа до кюстендилски села

Кралският монетен двор с менте филиал в село Първенец (ОБЗОР) Бандата секла по 2 британски паунда с отлично качество

Бебе се роди във френски влак, ще се вози безплатно 25 години

Иван Дреновички: Имаме една от най-ниските цени на газа в ЕС

Емануела е за купона в Слънчака

Финландски депутат беше осъден за сексуален тормоз над колежка

Фандъкова: Получени са над 300 сигнали за аварии и завирявания

Камион се заби в цех край Е-80, шофьорът загина

МВР: 172 сигнала са постъпили заради пороя в София Няма преливания на реки, язовирите се изпускат контролирано

200 лв. глоба за шофьор, свалил скоба от колата Промените трябва да бъдат гласувани от Столичния общински съвет

Вижте кои са петте най-опасни държави в света

От терористичната атака в Ница до разпространяващият се вирус Зика, последните няколко години бяха концентрирани с насилие и епидемии по целия свят. Тези фактори, заедно с още много други, определят колко е безопасно за пътешествениците да останат в дадена страна. Използвайки данни на канадското правителство и The Global Health Data Exchange, здравният портал HealthGrove направи класация на най-опасните страни за пътуване.

5. Южен Судан
the_most_dangerous_countries_to_travel_to_33802_17395

През юли 2011 г. страната официално се отделя от Судан. Бързо се появява разцепление в Народното движение за освобождение на Судан, управляващата партия, извоювала независимостта. Политическите пререкания прерастват във въоръжени сблъсъци. След продължилата десетилетия гражданска война в Судан, на 9 юли Южен Судан трябваше да отпразнува 5-годишнината от своята независимост във възобновено разбирателство, но вместо това ден по-рано в страната отново започнаха сражения.

4. Сомалия
the_most_dangerous_countries_to_travel_to_33801_17395

Държавата е разкъсвана от анархия, кланове, които разделят страната на владения и ги облагат с данъци, за да купуват оръжия и няколко течения на ислямисткия бунт, свързани с Ал Каида, които се опитват да наложат стриктно тълкуване на ислямското право.

3. Мали
the_most_dangerous_countries_to_travel_to_33798_17395

В северната част на Мали няма улици, няма училища, нито пък кладенци за питейна вода. Към това добавяме и проблема с терористичните групировки, които прилагат стратегията за търговия с наркотици и отвличания. Много държави са принудени да плащат откупи, за да осигурят здравето на своите граждани.

2. Чад
the_most_dangerous_countries_to_travel_to_33800_17395

Бунтовническите движения в Чад се опитват да свалят правителството. В резултат на това стотици хора напускат държавата на ден, мъртви тела са пръснати по улиците, а комуникацията на държавата със света е напълно прекъсната.

1. Централноафриканска република
the_most_dangerous_countries_to_travel_to_33794_17395

В Централноафриканската република настъпи хаос, след като бунтовническата групировка “Селека” завзе властта – мюсюлманските джихадистки бунтовници незаконно грабнаха седалището на властта и преследваха християнското мнозинството. Това доведе до ответна реакция от християнски милиции, които разрушаваха джамии и принудиха десетки хиляди мюсюлмани да напуснат.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.