Вижте незаконната цигарена фабрика и лимузините, открити от МВР в Карнобат (ВИДЕО)

МВР публикува два видео клипа от акциите, които са проведени около аферата в Карнобат.

Едното видео е от незаконна фабрика за цигари, а другото от операция по задържане на организирана престъпна група.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=117&v=XvjPx2Maagw

https://www.youtube.com/watch?time_continue=155&v=IagGnETanWY

Днес на извънреден брифинг на прокуратурата стана ясно, че са обвинени 8 лица , за участие в организирана престъпна група, за данъчни престъпления, пране на пари и нелегално производство на цигари.

Един от обвинените е обявен за издирване с Европейска заповад за арест, а други двама се издирват в страната. Установено е, че те са свързани с общо 20 търговски дружества, осъществявали легална дейност – в качеството си на управители или служители – на една верига от свързани фирми, която е контролирана от един от тях. Установени са и парични потоци с неизяснен произход, като тези пари се влагат в легална икономика чрез различна връзка между фирмите.

От държавното обвинение искат задържане под стража на три заловените лица, сред които и Миню Стайков по случая „Карнобат“, другите две лица се издирват.

Операцията стартира с процесуално –следствени действия на територията на Карнобат, където е открита нелегална фабрика за цигари – в работен режим, с изключително модерно оборудване. Установено е, чеработниците са били чужденци и за тях са били създадени всички необходими условия с цел те да не напускат района на фабриката. За повече конспиративност, всеки от циклите е бил изцяло отделен.

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право