Високи технологии с компактни размери

Mitsubishi Space Star претърпя сериозна модернизация

С по-динамична визия, традиционно японско качество и усъвършенствани системи за безопасност на пътя излиза обновеният Mitsubishi Space Star. Това е най-малкият и най-добре продаваният модел на компанията в Европа и продължава да привлича купувачи със съчетанието от качества като компактни размери, разумни разходи по експлоатация и поддръжка, икономичност и екологичност.

Обновеният Space Star е с удължена с 5 см каросерия до 5,85 м. Излъчването му е по-спортно благодарение на широката задница с LED светлини в L-образна форма, кокетните 15-инчови джанти и спойлера с допълнителна стоп-светлина. Предлагат се два нови цвята – многослоен бял лак и пясъчножълт металик. Подобренията в пътническата кабина включват нови тапицерии, скоростен лост и подлакътник и контролни уреди.

Технологично моделът е усъвършенстван с по-богат пакет от електронни функции. Сред тях са системи за предупреждение при напускане на лентата, за разпознаване на пешеходци и опасност от челен удар, за автоматично превключване на късите и дългите светлини, камера за заден ход и др. Почитателите на съвременните комуникации ще се зарадват на предлаганата мултимедийна система със 7-инчов сензорен екран, който служи и за навигацията.

Задвижването е на предните колела, като купувачите могат да избират между два трицилиндрови двигателя. Те са компактни и леки, което допринася за по-нисък разход на гориво и по-малко въглеродни емисии. Базовият мотор е с обем 1,0 л (71 к.с. и 88 Нм), а при по-големият с обем 1,2 л (80 к.с. и 106 Нм) е увеличен ходът на буталата и се предлага CVT трансмисия. Средният разход на гориво и при двата варианта е в диапазона 4,5-4,6 л по данни на производителя.

Коментари

Задължително поле