Хеликоптерът на Кобе Брайънт не е имал система за предупреждение за сблъсък

Медитация помага на болни от рак и с високо кръвно Индийският гуру Шри Шри Рави Шанкар и д-р Фари Саатчоглу от Осло дойдоха в София

Станислав Владимиров: За Перник няма друго решение освен водата от „Белмекен“

Вътрешен човек отмъкнал металната каса от казиното в Борован

Главният редактор на „Труд“ Петьо Блъсков за СРС-тата с Румен Радев: Може би ще има още

Венцислав Караджов: В частния сектор има проблеми при обработване на лични данни

Спецпрокуратурата и МВР влязоха в офиси на Васил Божков

Потвърдиха кърви случай на коронавирус и в Обединените арабски емирства

Вандали оскверниха гробищата в град Баня

Димитър Дъбов, член на НС на БСП, пред „Труд“: БСП изглежда като лека кавалерия пред ГЕРБ В България ситуацията е много сложна, търси се нов политически субект

Проф. Кантарджиев: В България вече има желаещи да се изследват за коронавируса

Камион се обърна и затвори магистрала „Тракия“ към София

Силен вятър събори дърво върху лифт в Австрия В кабинките е имало деца, отишли на курс по каране на ски

Земетресение с магнитуд 4,9 разлюля Албания

Нови три случая на коронавирус в Германия Над 130 са вече жертвите на болестта в Китай, заразените са близо 6000

Време разделно в ЕС и у нас Едно е да си във Вишеградска и австро-германска компания, друго е в балканско обкръжение

Идват избори за ЕП, идва и възможност за мощен пробив на националноотговорните политически сили и личности

На 12 т. м. Европарламентът (ЕП) гласува за започването на наказателна процедура срещу правителството на Унгария на премиера Виктор Орбан. 448 евродепутати, две трети от които здрави соросови сили, гласуваха „за“ и препоръчаха да се отнеме правото на глас на Унгария в ЕС. С мотива за предполагаемо подкопаване на Ония им ценности и на правовата държава, за лошо влияние върху страни.

За да се наложи наказанието, трябва всички страни от ЕС единодушно да гласуват за предложението. Официална София следователно е изправена пред деликатен проблем, защото сигурно ще бъде подложена на външен натиск да го подкрепи. На премиера Орбан му е доста лесно да се опъва на вредните указания и мераци на брюкселските бюрократи, на нашия Борисов му е трудно. Зад унгарския стоят твърдо около 80% от депутатите в парламента, зад българския преобладават лицемери и въжеиграчи.

Едно е да си във Вишеградска и австро-германска компания, друго е в балканско обкръжение на отколешни съюзници-разбойници. Качествено различна е картинката и по отношение на западните инвестиции в двете страни. Както и в присъствието на техни стоки на големия руски пазар. Полша и Чехия вече обявиха, че няма да гласуват срещу Унгария. Вероятно така ще постъпят Италия и Австрия, или поне ще се въздържат.

Няма да мине бичуването на Орбан, на страната и народа й. За какво беше тогава мероприятието в Брюксел? Минусите от него са очевидни: укрепване на авторитета на посочения за Лошко; засилване на влиянието на Унгария и вишеградците; разширяване на браздата между Запада с Юга и особено с Изтока в ЕС; лъсване на политическата несъстоятелност на либералстващото мнозинство в ЕП. То иска да покаже сила и воля да наложи Ония си ценности, да продължи досегашния курс за отнемане на порции суверенитет от държавите-членки.

Съмнително начинание. Ще постигне преди изборите за ЕП известна мобилизация на все още заблудените европейци, но пък ще нахъса противниците им. Които и без това са във възход, докато опонентите им все повече зависят от парите на Сорос и подкрепата на нови и две-три поколения стари емигранти мюсюлмани. Търсят брюкселските бонзи и повод за финансови санкции спрямо непослушните, защото парите намаляват и желаят да запазят нивото на финансиране за отличниците по поведение.

Мижави плюсове, краткосрочни, при това със съмнителен ефект сред колебаещите се електорати. Сатанизирането на Виктор Орбан тече по отдавна обръгналата на публиката схема – авторитарен лидер с тоталитарен уклон, почти като Хитлер нацист, краен популист и евроскептик, другар на злия Путин, враг на мулти-култи ценностите, на непеошниците и джедъристиката. Не работи днес успешно тази очерняща конструкция. Осъждайки Орбан, Брюксел си навреди. Защото иска да накаже унгарците за назидание на други народи, а те искат демокрация и уважение на техните избори.

Либералната лъжедемокрация се компрометира тежко през последните 20-ина години. Чрез мултикултурализма и джендър насилието нанесе тежки увреждания на европейските страни и народи. С властта на космополитните елити, със силата на натрапени антидемократични закони, норми и разпореждания бяха смачкани или направо унищожени почти всички морални ценности, залегнали през вековете в основата на изключителната европейска цивилизация.

Логично срещу либералната диктатура се надигнаха заплашените от унищожение народи. Особено по-старите, преди всичко придобилите опит за съпротива срещу авторитарни социалистически режими и устойчивост на интернационалистическа пропаганда. През декември 2017 г. подобна наказателна процедура беше стартирана от Еврокомисията срещу Полша, очевидно при случай ще опитат същото с Чехия и с нас, ако се опънем на диктата на Брюксел.

Британският представител Найджъл Фараж беше много ясен при започването на процедурата на 12 септември: „Това, което се случва, е ограниченият суверенитет на Леонид Брежнев. Вие имате куража да се изправите срещу Джордж Сорос, който изсипва милиарди по света, за да разруши демократичните форми на управление и се опитва да влее нелегални мигранти във вашата страна. Сега трябва да си помислите дали да останете в ЕС.“

Това е голямата заплаха за брюкселските насилници. Не само откъм източноевропейците. Унгарското правителство беше гневно упреквано не само за отнемането на независимостта на съдебната система, лошото отношение към мигрантите и ограниченията върху бесуването на НПО-тата, но и за отказа да се приеме Истанбулската конвенция. Подобни критики се отправят и към нас, заплахата по някое време зеленясали еврокосмополити да ни помъкнат на съд в ЕП е реална.
В друго положение сме в Евросъюза, липсват ни явната и скрита подкрепа, на която се радва Унгария. Все пак изглежда ще се изсулим в конкретния случай от примката на соросоидите и евробюрократите чрез гъвкаво и лицемерно хитруване. Имаме традиции в това отношение, бива го и Бойко Борисов да го прилага. Какво да се прави, кучето, казва народът, скача според тоягата. Депесарите са гласували „за“ решението срещу Будапеща, с тях са били десебеецът Малинов и херсонският евроляв лидер и космополит Станишев.

Има и въздържали се като странната нашенка Майдел, скатали се като Пирински и Курумбашев. Налага се да се съобразяваме с това. Окуражително е обаче, че гласувалите „против“ са повече, особено, че са представители на управляващите ГЕРБ и ВМРО. „Милиарди да ни дават, няма да приемаме бежанци“, каза наскоро в парламента премиерът Борисов. И твърдо се обяви срещу намерението на германски и други политици да връщат бежанците в страните, в които първо са влезли. Да си удържи на думите!

Трудна и сложна ще е битката за запазване на националната идентичност, за истинска демокрация и правова държава, но успехът е напълно възможен. Борбата, както пише френският журналист Ерик Земур във „Фигаро”, е на вкоренените народи срещу изкоренените елити. Тяхната борба срещу „популистите“ е обречена на провал, защото е основана на долни лъжи и плоски манипулации. Не сме сами, повечето народи в Евросъюза желаят да оцелеят в лютата битката с космополитните политиции техните лъжливи ценности, обявявани за универсални.

Идват избори за ЕП, идва и възможност за мощен пробив на националноотговорните политически сили и личности. Този път има смисъл да се гласува, тъй като е ясно не само срещу какво и против кои, но и за кого. Възнамеряващите да оцелеят партии ще трябва да натирят от листите си за евродепутати всякакви либералстващи и политически неясни субекти, разни джендърюги и космополити. Особено това важи за ГЕРБ и БСП, допуснали преди до Брюксел немалко такива.

Манфред Вебер, кандидат за председател на Европейската комисия, вече заяви: „Европейските избори ще бъдат решаващи за бъдещето на Европа“. Предстои ясно да се види патриотичен ли е съюзът на ВМРО или е само опитомен в името на кратко властово облажване. Турят ли Сидеров за водач на листата си, ще загубят трайно не само гласове, но и перспективи за други избори. Време разделно е в ЕС, разделно е и у нас.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (22)

 1. България не е с НИКОГО по света, защото българите са се вглъбили изцяло във вътрешни дразги, максимално вредителство на сънародниците, максимално разделение и създаване на скандал от всичко, което по света се приема за нормално. Е, НЯМА СИЛИ, НЯМА И ХОРА за създаване и поддържане на връзки с останалия свят, освен един единствен Бойко Борисов. Целта на всеки е да се спасява както може от потъващия кораб. Остават дърти философи, комунисти, русофили и тролове на КПСС/КГБ да си спомнят „добрите“ времена на руското робство и „ръководната роля“ на червената хунта. Когато ТЕ БЯХА РЪКОВОДИТЕЛИ, а днес са дърти мърморковци, оплюващи целия свят.

  1. а може би, защото сме ибрици (бойко борисов) и си въртим задника кат евроатлантици (справка: поръчковия дисидент на луканов – росен плевнелиев)?!

  2. Престанете с глупостите,че който не подкрепял джендърите,приема на ислямски бежанци,мултикултуризма и тем подобни левичарски глупости,бил русофил.Харесвам Орбан,Качински и Тръмп като десни консервативни лидери.Това не ме прави ниторусофил,нито привърженик на Путин.

   1. ти па, що очакваш от слабоумни тролове да не постват глупости?

 2. До горния „русофоб“: Фобиите винаги са били и са признак на болестно състояние. Написаното по-горе отново потвърждава медицинското заключение.

 3. илийка, не бъди комплексар!
  а статията припомня важен, но некоментиран момент – какво е договорил немският външен при посещението си у нас преди няколко месеца?!
  външно не направи никакво изявление…

 4. Бе то всеки си е повече или по-малко комплексар, ама тоя афтор е с фашистки комплекси. Каквото съм прочел от него, все е стаено антициганско, антисемитско, хомофобско, абе нацистко. Ще гори в ада!

 5. Найджъл Фарсж е ясен, но още по-ясен е Ангел
  джамбаски. Джамбаски нарича Брюксел ЕСССР.
  Фарсж само намеква за общото между СССР ,
  идеите на Сорос и ЕСССР. Общото е глобализъм, проявен в различни форми. Идиолозите на СССР
  проповядваха интернационализма Ако беше
  получил титлите си по нармален начин, щеше да
  знаеш, че при.комунизма нсциите ще изчезнат , че нациите са временни Има ли разлика с неолиберализма на Сорос?!
  Фарсж не споменава съпротивата на Унгария
  срещу СССР. Той подхвърля на Унгария да се
  откаже от ЕС и намеква, че тя е добре дошла в
  света на необвързаните нации. С патриотизма си
  и с ясните политически цели сигурността и е
  гарантирана
  Ти другарю рабфаковец избягваш да споменеш
  за съпротивата на страните от Вишеградската
  група,че също се съпротивляваха сррщу СССР .че тяхните комунисти първо бяха чехи или поляците
  а после може интернационалисти.,в тези страни
  няма русофили , които да мразят собствения
  народ. Всичко това е известно и българската
  политика също трябва да се съобразява с това.
  И все пак ЕСССР не е СССР . Демократичните
  принципи в Брюксел преобладават от терорс
  наложен от Московски власти.
  Има ли разлика от херсонеца Станишев или
  московеца Радев ?!
  Ще бъде чест за ГЕРБ да защитят Орбан

  1. Рромитата ти кратуна не може да вдене, че есср е не по малко тоталитарен но много по префинен и подъл от ссср…
   Дерзай.

 6. Нищожни журналета , какво не точно имаше в
  коментара ми , че не го публикувахте! Не можете
  да понесете истината , за едносъщите идеина комунистите и соросоидните . По какво
  се различават теорията за изчезването на нациите при комонизма, за което тази доктор по история КПСС и БКП е парадирал по времето соца и глобализма на Сорос Народа има информация
  журналета и слугинството ви изпъква ясно и
  ви прави на идиотчетс

  1. “ Цензор“, защо се сърдиш, че не публикуват коментарите ти? Не само са дълги и нещо което може да се каже с две думи, ти го изписваш с 20, а отгоре на това са и силно неграмотни. Съветвам те, да обърнеш сериозно внимание на правописа.

 7. ЕССР не е СССР, различава се по първата буква. Но се стреми да я замени с „С“ или с „Л“ (либерален) на третата позиция – ЕСЛР. След статията ми е интересно дали наистина ще сложат „златния пръст“ на всяка власт атакишчето долен сидерович за водач на уж патриотичната листа. Тогава нема да гласувам за тях.

 8. Тартаковер, благодаря за коректната критика
  Ще се постарая за провописа. Каментарите
  ги пиша на IPhone Реагирам емоционално.
  Пръстите ми са дебели а растоянието между
  буквите е малка ,особено за старец като мен.
  Пиша с много думи, защото искам да бъда
  разбран . Благодаря ти отново и не се
  сърди ако някой път изразя негативно
  мнение за теб…..

 9. „Против“ са истинските десни, а „За“ са истинските леви! Борилите се реално с комунистическият терор на СССР са „Против“, а тия дето НЕ СА ПОМИРИСВАЛИ РУСКИ КОМУНИСТ, а са другарували с него са „ЗА“! ЯСНО Е НАЛИ?

 10. Те го и бай Тръмпи се изока против либерализмо! Демек време разделно, бракя шорошоиде, кой гушнал – гушнал, минавате на диета. Вива ла патриотизмо казва човеко и язе сум съгласен.

 11. От къде идват парите за магистралите, метрото и т.н. национални обекти на правителството в България. Най вече от Германия, която печели тези пари чрез глобалната икономическа система. А тези пари от Брюксел и от Германия най-много кой краде в грамадни мащаби-българското правителство и свързаните с него фирми и олигарси, предимно в строителството. Така че трябва да си задаваме тези въпроси, а не да плашим хората с джендър идеология и дали ще ни забранят „Аз съм българче“. Във федерацията/ЕС/ никой няма да ни забрани нито езика нито културата. В САЩ има френско, испанско говорящи общности на които никой не е посегнал. Европейската федерация ще забрани кражбите на публични средства и ще унищожи олигархията, защото нашите крадливи политици и олигарси няма да имат думата при усвояването на парите за страната. Дали пък Орбан не защитава унгарските олигарси и политици и правото им да разпределят публични средства.

  1. Ей кaвал недoносен, лозyнгите ти са по прoсти и виcящи от въздyха и слънцето на димитров….
   Ес още 2000 година си построи порламентарна сграда за 1 милиард (в еврос) без да спази собствените си правила за търг. Олaф да ги е подгoнил? Урoдът меpкел натиcкаше немcките бaнки да дaват зaеми на фaлиралата гъpция, да поpъчват кpивите нeмски подвoдници. Единствeната дъpжава, чиито агeнти поcледните 19 гoдини 2 пъти са ареcтувани в евpопа по подoзрение да поcтавят взpив е кoчината геpмания. В хoландия зайлстра стaна миниcтър на база на лъжите си за пyтин, а премиeрът зaяви, че лъжите в политиката са допyстими и за6рани рефeрендумите. За стихoтворението, един капyт кат тебе от дедовата бaнда искаше да го махне 2001ва и да го замени с „аз съм безpодно и сла6оумно еврoпейско лaйно“, та да се припознаваш и ти и семето ти в него… в хoландия вече им промениха чeрния пeтър в дeтския празник щот бил политнeкоректен.
   Мога до утре да ти пиша фaкти що за кух трол и безpоден паразит те е изходила макя ти и защо е трябвала да пусне водата.
   Аман от де6или.

 12. Аре стига демолъжи бе! На Запад няма олигархия ли? Има и то неколкослойна и не по-малко хищна от източните, просто е по-хитра и подмчолна. Корупция ли няма? Много по-широка и дълбока е. Туземнвите са им ученици и още дълго има да се учат.

  1. Точно заради тая олигархия юнкер уреди хората да плащат скъп американски газ.

 13. божидар миайлов-Да те Е-Б-А у боклука!!!Какво само се обаждаш,за да плюеш по РУСИЯ?Ти за друго ставаш ли,бе простак?И преди съм го казвал:ти може само едно изречение да напишеш-винаги ще съдържа нещо срещу РОССИЯ!И оставаш верен на себе си!Малоумник!

 14. Пръдлето кмнтр пърди тапушек се дига.
  Дерзай пръдле, голям пръдлю стана …..

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.