В ложата на Лорда: А квоти за идиоти в Холивуд?

Задължителните сега категории от години и без това са на екрана

Повече от “Уил и Грейс”, не мислите ли...

С повече от 30 години опит в модата и живота на висшето общество, Евгени ще отразява за вас горещите моменти от живота на богатите и известните. Лорд Минчев ще се изказва по злободневни теми, ще посочва модните личности на деня, ще бъде в началото и края на червения килим...

Киното е като пицата - за да е вкусно и да изглежда добре, трябва да има от всичко. Черен пипер, червен пипер. Черно тесто, бяло тесто. Да е дебела или да е тънка. Да е придружена от жълта бира или черна бира. Разнообразието от всичко това обещава развлечение за сетивата, без умисъл за политическа или друга толерантност.

Днес световната общественост къде с право, къде да си чеше езиците, обвинява Холивуд за новите си критерии за номиниране на филм за Оскар.

Малко странно, наистина относно изброените задължителни категории от цветнокожи, хомосексуални, инвалиди и прочие, след като те от години са на екран. Справка - имаме си инвалид в сериала “Мама”, гейове на корем в “Уил и Грейс”, цветнокожи където се обърнете, че и нататък. Проблемът е в дебелите, които не само, че са така подозрително налагани, но и за мен носят някаква несимпатична заплашителност. Един вид - какъв е проблемът да сте дебели - забравете фитнеса и диетата, елате в отбора на свинките. Докато в категориите на цветнокожи и гей, представителите им нямат право на избор как са се родили, то при пухкавеловците нещата стоят различно.

Холивуд отдавна си е създал име на месия и пророк в киноиндустрията, виждаме колко много еврейски имена изобилстват в надписите. Колко еврейски сюжети и актьори са във филмите. Колко смях или пък тъга излъчват те. Думата бар мицва е почти във всеки филм, винаги има едно малко еврейче, има еврейска сватба, някой се провиква Мазелтоф и ето ти политически коректно филмче.

Аз лично съм за етническото разнообразие, особено симпатично в сериали като “Гражданинът Кхан” /за пакистанци/ или “Нови в квартала”, където азиатците са в челните актьорски редици. Да не стигаме до филма “Южнячки”, където основната и всъщност, великолепна игра е посветена на и за цветнокожите.

Правдиви филми като този не дразнят с политическата си коректност, а дори вдъхновяват. Каквото и да се говори, Холивуд, а и цялата влиятелна кохорта властелини на общественото мнение ще ни накарат да направим огромен, надявам се - не обратен завой в мисленето и поведението си занапред.

Особено е гадно, когато ти се налагат квоти. Нещата е добре да си се случват спонтанно, или поне така да изглежда. Че не може ли да очакваме в следващите филми да има задължително носене на маски от персонажите... И тогава - ето ти кеф - няма да се види ни кой е афроамериканец, ни кой американец дори. Гейовете са лесни - по жестовете им ще ги познаете. Дебелаците - по всичко останало.

Fashion idol

Хю Боневил

Името му се съобщава първо в началото и края на сериала “Имението Даунтън”. Той е винаги скромен, тих, дори ненатрапчив в сериала и в живота. В което е може би и неговото величие, един от мотивите да бъде толкова харесван и обичан. Днес, в компанията на известния български пианист Делчо Делчев, Хю Боневил показва класа, която мога да определя като блага и човечна. Класа, която не изисква обожание, но пък създава уют и на която е нужна само камина, пура и коняк за да ни върне в амбианса на някой стар лондонски клуб. Делчев, който на сцената и в живота обикновено залага на всичко ексцентрично, побиращо се в обятията на черното, днес е направил комплимент на обществеността да се облече класически. Както се очаква от един пианист, изпод чиито пръсти възкръсват Бах, Бетовен, Брамс и Букстехуде.

Морски купони

Когато Тони срещне Шошана

Младата бизнесдама Антоанета Игнатова е на път да затвори вратите на този морски сезон, където управлява хотели от веригата на Александрия груп. След една успешна седмица, носителката на награда за туризъм от национален конкурс Бизнесдама на годината 2019, Игнатова се отдаде на отдих със свои бизнес партньори. В тематично фолклорно заведение майката на две близначки бе представена на Наско Ментата. Изпълнителят на вечния хит “Шошана” в началото бе малко смутен и извини тениската си с високите температури. Първият поздрав разбира се, бе за Антоанета а изпълнителят на Шошана бе поканен за следващото лято да е специален гост в новооткрития хотел Белведере в Приморско, управляван също от Игнатова.

Звезден тандем

Рени и Кеба с нови песни от Надосян

Наричан Златния глас на Армения, Артур Надосян е и притежател на звукозаписно студио. Тези дни, след истинска колекция от знаменитости за последните 25 години, прага на студиото прекрачи и Рени. Талантливата певица започна нов музикален проект и се довери на Надосян, спечелил преди година приз от гала церемонията Певец на годината. След като се нанесе в ново студио, новините около Артур стават все по-бляскави. Първо той си направи хирургични процедури в Турция за сваляне на килограми. После написа песни за Лили Иванова, студиото му всеки ден има записан час някоя знаменитост, а в момента пише песни за югозвездата Кеба.

Коментари

Задължително поле