В ложата на Лорда: Хей диктатурата погна и Милена Славова

Неграмотни пишлегари си позволяват от висотата на своята низост да провокират и обиждат

Крясъци и перуки няма да им донесат очакваните привилегии и разбиране

За удобство и политическа коректност ще използвам думата /хей/ вместо... сещате се. Хей, хей, признай, че си... Но никой не си признава, макар да парадират с чувството на изпълнен дълг. Те харесват да бъдат анонимни, скрити зад профили с нежни имена и да хейтят де що не отговаря на желанията им.

Но има хора, които просто разполагат с житейска позиция, искат справедлив поглед на нещата и съвсем не са овцете, които хей културата иска да си отгледа. Будни умове, правилно зададени въпроси, строг морал - това действа като катран в шареното пиршество на всички, подредили се пред очите на обществото да искат кой знае какво. И да не го получават всъщност никога. 

Остава само лошият вкус в устата, който понякога не е само словесен, а и от други субстанции. Хей обществото, което уж иска да се покаже най-демократичното, най- онеправданото, не търпи критика. Не търпи истината в очите, независимо в какви нюанси е тя. 

Погнаха и Милена Славова, позволила си да се изкаже в социалните мрежи. Милена може и да е „бабата на БГ рока“, но Милена е също така майка и обществено значима личност, променила много от представите ни за мода, обществено поведение и култура. Милена първа застана на Кравай с розовите си кичури, нахаканата си походка, беше прибирана от милицията, но никога не застана начело на паради, чрез които да се изисква някаква свобода. Свободата на Милена и съратниците й се съдържаше в тях. Затова те успяха да се наложат като истински звезди, песните им да станат хитове, лицата им да са символи на една мълчалива победа, без демонстрации. 

И днес, едни неграмотни пишлегари и пишлегарки, си позволяват от висотата на своята низост да провокират, обиждат и неглижират мнението на една утвърдена звезда. Тонът в коментарите им издава нетърпимост към всичко, което не уйдисва на концепцията им. Хей хората са звездите на месеца и те ще си предъвкват този мним успех до второ пришествие, разбирайте – следващия парад. 

Но животът така любезно поставя всички на мястото им, така че нека те първо си подредят приоритетите и да разберат, че Фейсбук постовете нито ще ги нахранят, нито ще ги издигнат, нито ще им изпълнят очакванията за разбиране от обществото. Смирението не означава примирение, затова първо трябва да опитат с него. Със смирението. 

Да дадат ухо на всяко мнение по повод действията им и да не смятат, че като са минали през площадите и булевардите, са постигнали нещо. Дотук, поне за мен, те постигнаха още повече нетърпимост от страна на обикновените хора, показаха истинските си лица - донякъде хищни, донякъде безпомощни, най-често - безинтересни и сиви. Пудри и дантели на килограм, крясъци и перуки няма да им донесат очакваните привилегии и разбиране. Такива като Милена Славова само могат да им дадат ориентир, че не се харесват на обществото.

Амфетамините не са добър съветник, нито злобата. Написах това, за да подкрепя Милена. Хей темата по принцип ми стана скучна. Все едно чета упътване за магнетофон. Старомодно, инфантилно, че и сложно представено. А и повечето от тези хейтъри да тичат срещу Милена пак няма да я стигнат в онова, което тя допринесе за българската музика.

Fashion idol

Силвия Кацарова

Отличената с приз за своята роля и принос в българската естрада Силвия Кацарова, издава грижовни послания за нейната външност. Неостаряваща и незалязваща като звезда и жена, певицата е символ на стил, класа и поведение, които съчетани в едно, образуват завършен сценичен продукт. В компанията на Силвия е друга дама, родена под знака на Телец - Мая Хътчинс. Тя е напълно правилно облечена, за да отиде на конните надбягвания в Аскот, стига тази година те да се проведат. Прекрасният цвят на роклята се съчетава с огнените и коси, а дискретната шапка издава влиянието на съпруга й - британски джентълмен от добро семейство.

Благотворителни каузи

Симона в подкрепа на Ротари - Горна баня

Отпразнуването на първата годишнина от чартирането  на Ротари клуб- Горна баня, бе съпроводено от много артистични изненади. Сред тях - присъствието на спортната величина и национална гордост Симона Пейчева, пристигнала като личен гост на паст президента на клуба Лина Маймарова. Настоящият председател д-р Васил Василев приветства гостите като обяви благотворителните каузи, а именно подкрепа и закупуване носии и музикални инструменти на читалището в Горна баня. Сред възторжените гости бяха още нотариус Весела Ивчева, бизнесдамата Гери Тодорова, изпълнителите Владо Димов, Агатангелос Агатангелу и младата певческа надежда Верджи. Читалищният оркестър и танцов ансамбъл подържаха настроението на присъстващите до след полунощ.

Традиционен „Кралски бал“

Терзийска до Теодосий в Казанлък

Събитието на сезона в Долината на тракийските царе бе 8-мия традиционен „Бал на кралство Хармония“. Близо 180 участници от цялата страна гостуваха на домакините от клуб „Хармония СПА“ и в подкрепа на 4-те добротворчески каузи на клуба -“Личната красота и хармония“, „Запазване и защита на пчелното царство“, „Свещената земя българска“ и „Царството на розата в Долината на тракийските царе“.

Сред наградените за принос към каузите на общността на Хармония СПА са Камелия Терзийска –„Бизнес Дама на годината 2017 и притежател на „Брейн Сторм Консулт“, Стояна Нацева от Академия „Щастлив живот“- мотиватор и автор на бестселъри. Артистичното семейство – актрисата Бойка Велкова и музикалната легенда Теодосий Спасов се включиха в проявата с вълнуващия спектакъл "Пътят към Афродита“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл