Шефът на “Teлeлинк” купи хърватски TV доставчик

Готвят нов превод на български на Истанбулската конвенция Терминът "джендър" предизвиквал неразбирания

Кучета водачи издъхват от миша отрова Лабрадорът Марвин се мъчил 10 дни, но не могли да го спасят

Посланик Бойко Коцев: Русия и ЕС ще си сътруничат за миграцията

Милен Керемедчиев: Япония иска споразумение за свободна търговия с ЕС

Пак намериха невзривени боеприпаси Петолъчката

Общинският съветник от БСП Огнян Стоянов в Горна Оряховица: Общината се готви да плати 80 000 лева за втори анализ на въздуха

Пореден магистрат от СГС печели дело срещу дисциплинарно наказание, поискано от Лозан Панов

Разследват майка, държала дъщерите си под ключ в Свищов Съсед разкрил на полицията къщата на ужасите

Протести в Сливен срещу закриването на две училища

Вучич отива в Косово заради убийството на Оливер Иванович

ИАГ: 148 акта написаха горските инспектори за седмица

Закопчаха в съдебната зала подсъдим и го отведоха в затвора Извършителят бил много жесток - изгорил жив гларус и набучил главата му на ограда

БЛС: Съдът обяви за нищожни лимитите на болниците за 2015 година

В САЩ започват тестове на безпилотно въздушно такси (ИНФОГРАФИКА) “Вахана” ще лети 2 пъти по-далеч от хеликоптер, използващ същото количество енергия

Работа по апаратите “Вахана” в хангари на “А3”.

Макар че неотдавна автобус без шофьор катастрофира малко след откриването на първата подобна линия в Лас Вегас, прототип на безпилотно въздушно такси скоро ще лети във въздуха на щата Орегон. Дъщерната фирма “А3” (А на трета степен) на “Еърбъс” в Силициевата долина планира през декември започва тестовите полети на “Вахана” – електросамолет, който излита като хеликоптер.

Разработващият екип го нарича “алфа” продукт, като времето от концепцията за апарата до направата на прототип бе по-малко от две години. “Не разчитаме, че “Вахана”, както изглежда днес”, ще е окончателният вариант”, казва Родин Лясов, изпълнителен директор на “А3”. Плановете засега предвиждат апаратът да превозва един пътник, но бъдещи версии може да са за няколко души или само за товар, посочва инженерът от български произход.

15-100

“Еърбъс” очаква тестовете на двата “алфа” самолета да продължат няколко месеца, преди да реши в първата половина на 2018 г. дали да премине към втората – “бета” фаза: създаването на машина, която да е готов за употреба през 2022 г. Това са изключително кратки срокове за разработката и внедряването на летателен апарат.

“Вахана”, което в индуистката митология означава същество или предмет, използван от боговете за придвижване, има от 8 витла, които се задвижват от електромотори. Проектът в някои аспекти е радикален, а в други – консервативен. Най-смелото е времевата рамка – “А3” го придвижва 2-3 пъти по-бързо, отколкото го правят големи фирми, като като компанията-майка. За първи път се използват и електромотори в крилата, които променят ъгъла на атака на крилата, така че апаратът да може да излита и каца вертикално, като се движи с по-висока скорост в хоризонтален полет. Това позволява изминаване на два пъти по-голямо разстояние от хеликоптер, използващ същото количество енергия.

Още по темата

 1. Най-интелигентната лимузина

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

 1. Не ни заглавиквайте с какво щело да бъде у сащта и пр. Вакханалии:) Обяснете как да се приберем от сев хамерика – сащ канада до България с Български авиолинии и п-о специално Балкан. Защо трябва да ползваме тюркиш аърлайнс или сега гръцките еърлайнс? На кой принадлежи сегашните останки от Балкан, който беше продаден за без пари на израелски гадове-компания, за да я спасели от фалиит????, а те видите ли я разпродали и никъде няма инфо за колко. Знае се, че е на печалбаааа хахахаха, но каква??? Сегашния Балкан е наречен бългериън еър или нещо подобно и принадлежи на друга група криминали от тим, както разбрахме. Та кой прибира печалбите от Балкан, който беше доходен и държавен..Приходите отиваха за хората? Възстановява се Балкан, ние си се прибираме с него, а паретата, които даваме за билети отиват в държавната хазна и за българите. Стига сме пълнили ненаситните гушяци на алчни паразити от интер. мафиотитте, които превърнаха самолетите в комерсиални центрове..Самите летци вече се обявяват като домакини на магазини, но летящи..Позор и съд за престъпниците, разбили Държавните Балкан.

 2. 车内除味听说过吧?你知道吗?名气很大。名气不是白得来的。你知道吗,成就,不是简单的。

  车内空气净化器

  完美
  不得不定期。
  真正觉得的要实现的很浅显,婆娑世界却是难以可继的。大凡一般是走出迷雾。从来没有轻松的得到。不过人必然吃嗟来之食。这意味深长:人的命运之苦

  让钱罐的金币不断增加的唯一秘诀是,学会用一只羊换一匹骆驼。

  车 除甲醛

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.