„Газпром" планира да участва в проекта за разширяване на националната газопреносна мрежа на България

„Газпром" планира да участва в процедурата по запазване на мощности в рамките на проекта за разширяване на националната газопреносна мрежа на България, изпълняван от „Булгартрансгаз". Това се посочва в съобщение от руския газов холдинг, цитирано от TACC.

„Газпром“ следи отблизо развитието на проекта за разширяване на националната газопреносна мрежа на България, изпълняван от „Булгартрансгаз" от българо-турската до българо-сръбската граница. „Газпром" се интересува от този проект и очаква обявяването на процедурата по Фаза 3 за „Отворения сезон“. Към настоящия момент „Газпром" планира да вземе участие в процедурата за запазване на мощности, но решението ще бъде взето като се вземат предвид условията, които ще бъдат известни при обявяването на началото на процедурите от Фаза 3", се казва в съобщението.

Проектът за разширяване на газопреносната мрежа "Булгартрансгаз" от българо-турската до българо-сръбската граница ще допринесе за повишаване на сигурността на доставките на газ за България, региона и Европейския съюз, и ще добави за ЕС нови пътища за доставка на газ, подчертават още от „Газпром".

Коментари

Задължително поле