Гал Гадот разкритикува политиката на Нетаняху спрямо израелските араби

Холивудската кинозвезда Гал Гадот защити своя колежка, която бе разкритикувана от израелския премиер Бенямин Нетаняху, че оспорва отношението на партията му „Ликуд“ към арабските граждани на еврейската държава, информира БНР.

„Обичай съседа си като себе си“, написа родената в Израел Гадот в Инстаграм. Призивът й бе отправен, след като популярната израелска моделка и актриса Ротем Села бе смъмрена от Нетаняху.

„Не става въпрос за ляво и дясно, евреи и араби, светско и религиозно. Става въпрос за диалог за мир и сигурност и толерантност към другия“, написа Гадот, която доби световна известност с ролята си на Жената чудо.

Преди това Села пусна гневен пост, след като гледала по телевизията културния министър Мири Регев. Той повтори линията на „Ликуд“, предупреждавайки електората да не избира опонентите, които в случай на победа щели да формират алианс с израелски арабски партии. Което според АФП е крайно невероятен сценарий.

„Кога по дяволите някой в това правителство ще обяви пред обществеността, че Израел е държава на всички свои граждани и че те са равни“, попита реторично Села.

„Скъпа Села“, написа в отговор Нетаняху – „Израел не е държава на всички свои граждани. Според закона Израел е държава на еврейски народ и само на него“.

Коментари

Задължително поле