Давате ли си сметка какви ги вършите, господин президент

Давате ли си сметка, господин президент, какви ги вършите с прибързания си и абсолютно неадекватен демарш по проблема с плана за управление на Национален парк „Пирин“?

Давате ли си сметка на първо място, че сривате авторитета и достойнството на един уважаван и почтен човек като премиера Огнян Герджиков, на брилянтния юрист, който отлично знае кое е законно и кое не е.

Давате ли си сметка, че вкарвате в идиотска ситуация министър, когото вие сте назначили, внушавайки му да извършва противозаконни действия с отмяна на собствено решение.

Давате ли си сметка, че нямате никакво право по конституция да се бъркате в изпълнителната власт, което вие направихте по най-брутален начин, привиквайки в казармен стил премиера и министъра на околната среда в кабинета си, след което едно напълно законно правителствено решение бе променено „по целесъобразност”. По „целесъобразност” Сталин изби милиони, господин президент. Целесъобразността, господин президент, е другото име на тоталитаризма, на беззаконието и политическата импотентност.

Давате ли си сметка, че макар и неосъзнато, ставате съучастник на група мошеници, които от години се прехранват с рекет и вносни пари, твърдейки, че са защитници на природата. Давате ли си сметка, господин президент, че „общественият отзвук”, за който говорите, е дежурната истерия на стотина зелени рекетьори, която ги обзема, когато усетят, че коматът им се измъква.

Давате ли си сметка, че настройвате срещу вас близо милион жители на планински райони, които имат най-голям интерес да пазят природата, защото от нея се прехранват. Давате ли си сметка, че накрая на тези хора ще им дойде до гуша и ще слязат от планината на жълтите павета. Какво ще им кажете? Че сте бил подведен от некомпетентни съветници, може би. Тъпо!

Вие сте президент, уважаеми генерал Радев, а не марионетка на съветници, сред които със сигурност има зелена къртица. Давате ли си сметка, че след необмисленото ви и противоконституционно действие тази къртица заедно с останалите зелени мишоци има какво да гризкат още поне пет години.

Очевидно не си давате сметка за всичко казано дотук, господин президент. Лошо. Но най-лошото е, че под ваше давление правителството по незаконен начин отмени едно свое напълно законно решение.

Давате ли си сметка, че превръщате вашето правителство в заложник на улицата, а не в страж на закона.

Във въздуха сте, генерале. Мислете за приземяването.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари